Et ærlig interiørinnlegg

28 Mar

Ja, velkommen hjem sier jeg. De fleste av oss har sett en hel del flotte bilder av vakre hjem. Eller, la meg omformulere, en hel del flotte bilder av vakre møbler i et hus. Min leilighet ser ikke ut som det de gjør i magasinene. Ikke i det hele tatt faktisk, med unntak av et par ganger i året hvor det i alle fall er sånn nogenlunde. Det har slått meg som snedig at folk til stadighet husker på å bli provosert av retusjerte modeller i reklameplakatene, men det er svært få som taler hverdagshjemmets sak. Jeg tar litt ansvar her nå, og gjør nettopp det. Her har dere bilder av en ekte hverdagsleilighet. Slik ser det som regel ut, for uansett om jeg rydder eller ei så ender det jo opp slik. Hygiene syns jeg er greit å ha, men noe kataloghjem det er jeg ikke intressert i. Deilig, er det ikke?

Kjøkkenet vårt. Slik det som regel ser ut. Jeg bruker det jo, såklart er det ting her og der. Legg spesielt merke til den halvdøde planta på kjøleskapet. Og eplet i skjenken. Og Anfield, som dere ser der, er huset til Bob. Når vi ber ham om å "gå til Anfield" så går han dit. Strømpebuksa på kjøkkengulvet tar jeg ansvaret for, men sokken og votten er Bobs verk.

Som dere ser, har jeg hatt viktigere ting å gjøre i dag enn å re opp senga. I steden for å gjøre nettopp dette, laget jeg en omelett til oss til frokost, og serverte kjæresten kaffe på senga. Jeg er fornøyd med den prioriteringa.

Her var det ikke spesielt rotete, syns jeg. Det er jo litt fint. Ting er litt hulter-til-bulter kanskje, men hey - hva er vel ikke det om dagen.

Her sover lilleHund. En velutlekt Donald chillern under krakken der, og hvis du titter nøye så ser du gulerotrestene som ligger strødd omkring. I huset vårt har Bob nemlig lov til å tygge på gulerøtter eller pinner og spre henholdsvis gulerøttstøv og bark overalt. Det får han lov til fordi jeg vet hvordan man støvsuger, og dessuten blir Bob glad og fornøyd.

Prakteksemplar av typisk norsk knaggrekke. Alt er fullt og vårskittent. Dessuten har jeg vært ufrivillig linselus ser jeg nå.

Badet vårt. Det ble vaska i går.

Støvet vårt! Det er koselig. Det soler seg sammen med noen smuler og litt mat.

Dette er meg. Sånn ser jeg ut, helt til vanlig, når jeg tenker at ingen ser meg. Nå er det jo sånn at så mange som vil kan se meg etter denne publiseringen, men da får det heller være. Noen dager er jeg ganske pen, andre dager ganske kul og akkurat i dag er jeg litt sånn hverdagsgrå men glad. Ingen sminke på, praktisk genser og litt sånn.. vanlig hår. Jeg skjemmes ikke. Jeg gjøkke det.

En død plante og en levende. Økologien er i orden.

Hvis du vil ha en artig utfordring, så har jeg en god en her: La være å rydde neste gang dere får besøk. Du blir sikkert stressa og utilpass, men hvorfor i helvete skal det være sånn? Er det egentlig viktig? Hvorfor er vi så opptatt av å gi inntrykk av at vi har rene, ryddige hjem hele tiden? Det er rett og slett hverdagsmote, og vi er moteslaver. Det er som med mat og trening og fin jobb og lang utdannelse – det er en statussak. Jeg skjønner ikke hvorfor vi skal være så opptatt av materiell status, og jeg jobber ganske hardt nå med å finne ut av hvorfor jeg er det selv. Det er innmari vesten, og dette med at hjemmet skal være nydelig og velduftende og hele pakka tror jeg er erkenorsk. Vi er jo hjemme hele tiden. Vi drar på besøk hjem til hverandre. Det er klart vi vil ha det hyggelig. Men det er forskjell på hyggelig og plettfritt. Jeg er opptatt av å ha det rent, men jeg øver meg på å ha det rotetet. Når jeg har det rotete er jeg lykkelig. Når det blir et rent helvete i leiligheten min, da er det på tide med en pille og et par dask i trynet – en liten realitetsorientering om hva det faktisk er som plager meg. Det er sjeldent det handler om fysisk rot, for å si det sånn.

Vi må slutte å gi oss selv verdi etter hvor ryddig vi har det hjemme. Nå blir det veldig selvhjelp her, men jeg syns det er viktig. Jeg mener det når jeg sier det; rot, det ekke så farlig. 

Reklame

252 kommentarar til “Et ærlig interiørinnlegg”

 1. Hanna mars 30, 2012 kl. 8:42 pm #

  Fint!

  • Gomp februar 5, 2013 kl. 3:41 pm #

   Hvor får du det fra at den ene planten der er død? LOL

 2. Gunnar Andreas Berg mars 30, 2012 kl. 11:53 pm #

  BRAVO, RENATE KARIDOTTE!!! mvh Gunnar

 3. Gunhild februar 2, 2013 kl. 12:54 pm #

  Rett og slett herlig 😀 Tuuuusen takk til deg for en tvers igjennom herlig blogg innlegg om et HJEM 😀

 4. Anne Marie Dahl februar 2, 2013 kl. 1:43 pm #

  Et befriende blogginnlegg – de fleste av oss har det ikke så strøkent som det er på mange blogger!! DETTE var bra!:)

 5. msjackson februar 2, 2013 kl. 1:58 pm #

  Herlig innlegg!!

 6. Verdandi februar 2, 2013 kl. 2:18 pm #

  Genialt innlegg! Selvom du så hverdagsgrå ut, uten sminke o.l så syns jeg du så helt nydelig ut, du strålte, og det er det peneste man kan ha. Merker jeg blir stressa over å se alle de fryktelige rene leilighetsbildene, for jeg har det jo ikke sånn, og da føler jeg meg skikkelig dårlig. Men det skal jo se levbart ut, og ikke se ut som om det er til pynt. Takk for innlegget!

 7. Elisabeth februar 2, 2013 kl. 2:43 pm #

  JESS!!!! HERLIG!! Håper trenden snur så vi ikke får hjerteinfarkt av uanmeldt besøk på døra når det ikke er perfekt på innsiden!! Mindre redsel for andres dom er lik mer gjestfrihet!!! Det hadde vært fint det!!!

 8. Marianne februar 2, 2013 kl. 3:05 pm #

  ååååhhh, nå fikk jeg litt mindre dårlig samvittighet 😀 takk!

 9. AnnElin februar 2, 2013 kl. 3:10 pm #

  Herlig befriende! Det gjorde meg godt å lese innlegget dit. Ha en flott lørdag vakre du 🙂

 10. Kristin Jansdatter februar 2, 2013 kl. 3:57 pm #

  Dette syns jeg var FORTREFFELIG !!! Jeg er en av de som PRØVER å ha det «som på interiør» bildene , men klarer jeg det ??? NEI !!! Hjemmet mitt ser mer ut som dette , og ærlig ? Så ELSKER jeg det !!! Da ser det jo ut som om noen LEVER her !! 🙂 Så , TAKK for at du delte med oss «vanlige» dødelige 😉 God helg 🙂 Klem

 11. Lars Christer Engdahl februar 2, 2013 kl. 4:06 pm #

  Ja,det var fint å se noe fra virkeligheten,liver består jo av mer en dyre møbler og fancy skitt som folk kjøper idag.Et hjem skal bære preg av bruk og glede.Du sover bare i ei seng,sitter bare på en stol,og et kjøkken fylt av maskiner som brukes hver 14 dag er bare jåleri.Med en liten komfyr,stekepanne og et par gryter,kan vi lage smakelig god mat.

 12. Torill februar 2, 2013 kl. 4:18 pm #

  Prioriteringene dine er på rett sted. Spesielt når det kommer til Bob. ❤

 13. Trine Kvalnes februar 2, 2013 kl. 5:31 pm #

  Jeg kjenner deg ikke – men jeg liker deg allerede 🙂 haha. Du er kul. =) Har lest dritærlig interiør-innlegg en og to + 10 ting som gir ro i sjela, og må si jeg liker det jeg leser og ser 🙂

 14. Mads februar 2, 2013 kl. 5:40 pm #

  Det hjemmet du snakker om er hjemmet til late folk som ikke gidde rå rydde eller holde orden etter seg. Fysj! rydd opp etter deg. så slipper du sånt rot du prøver å si at er normalt. sånn som det ser ut der er det kun late folk som har det.

  • RenateKaridotter februar 2, 2013 kl. 9:08 pm #

   Hehehe.. Det ekke latskap å kunne bruke energien sin på noe annet.

   • mette februar 4, 2013 kl. 7:22 pm #

    veldig bra renate 🙂 Jeg har hatt et motto i hauger av år, og det er «Det er bedre med litt skitt i hjørnene enn et rent helvete» !!! 😉 😉

  • Anja Magnussen Schüller februar 3, 2013 kl. 12:35 pm #

   Hjemmet mitt ser slik ut, og det er vel strengt tatt ikke fordi jeg er lat, men fordi jeg har tusen andre ting å prioritere FØR jeg gidder å være husmor? 😉

  • Karoline februar 3, 2013 kl. 12:48 pm #

   Det var ikke sånn superrotete, mn det var ikke så clean heller.. Hehehe, jeg hadde aldri kunne levd sånn! Jeg takler litt leker som ligger strødd, men ikke møkk 🙂

 15. Hege Telnes februar 2, 2013 kl. 6:13 pm #

  Så enig så enig SÅÅÅÅ enig 🙂 🙂

 16. nancy johansen februar 2, 2013 kl. 6:13 pm #

  det verste jeg vet.. Det er å bli invertert i et hjem som er kaldt upersonlig.og sterilt.
  la oss by på oss. knall blogg

  • roger februar 4, 2013 kl. 9:44 pm #

   Det verste jeg vet å komme i besøk til et hjem som dette. Nesten ubehagelig å sette seg ned i rotet og jeg lurer alltid på om maten de serverer er er like møkkete som resten av huset.

   • RenateKaridotter februar 4, 2013 kl. 9:49 pm #

    Sannsynligvis laget av skitt og dritt fra gulvet. Du gjør klokt å holde deg langt unna våre fryktelige hjem.

 17. Mariell februar 2, 2013 kl. 6:15 pm #

  I love you, vi trenger flere som deg!

 18. Trude februar 2, 2013 kl. 7:00 pm #

  Takk førr at du finnes!! 😀 genialt, rett og slett! E nok mange som e enig men få som tør å innrøm det :))

 19. mailen februar 2, 2013 kl. 7:03 pm #

  Fantastisk:-)

 20. Ruth K Dahl februar 2, 2013 kl. 7:48 pm #

  fantastisk flott dame med meninger og prioriteringer på rett plass….kos deg i HJEMMET ditt

 21. Eirin Vangen februar 2, 2013 kl. 7:49 pm #

  Så herlig befriende dette var 🙂

  • Janet februar 2, 2013 kl. 10:38 pm #

   Herlig! Kunne vært hos meg 🙂 Nyt livet!

 22. Fride Halvorsen februar 2, 2013 kl. 10:22 pm #

  Herlig innlegg! Og jeg stemmer absolutt i.. 🙂
  Det første man ser når man kommer inn døra her er et selvlaget skilt med teksten » vennligst ignorer rotet,vi er opptatt med å skape minner» og tro meg det står jeg for 😀

 23. Torhild S. Hansen februar 2, 2013 kl. 10:27 pm #

  Takk for at du viser et hverdagshjem i bruk – det er herlig å se at noen har det sånn som meg, at alle ikke har det superstrigla og matchende fra gulv til tak hele tida. Keep up your good work! 🙂

 24. Anniken februar 2, 2013 kl. 10:31 pm #

  Herlig! Endelig en interiørblogg jeg kan kjenne meg litt igjen i! 😉

 25. Elisabeth Sofie Wiggen Gundersen februar 2, 2013 kl. 10:42 pm #

  Herlig !!! Hilsen avdanka interiørdronning…gidder ikke mere jeg… å ha det så pertentlig…;-)

  • RenateKaridotter februar 3, 2013 kl. 11:28 am #

   Herlig å høre! Velkommen i klubben. Deilig eller?

 26. Marie Knutsen februar 2, 2013 kl. 11:01 pm #

  Fantastisk! Det er helt umulig å holde det «katalog-perfekt», og det er godt at noen viser det! 🙂

 27. Line Kleftås februar 2, 2013 kl. 11:29 pm #

  Fy fader,æ blir så utrulig lykkelig av å lese at det faktisk finnes flere sånne som mæ. Æ har et hjæm som æ dele med 3 stk barn,en samboer og ei katte. Og det vises virkelig at vi e en familie med barn i forskjellige aldre….. Har aldri vært opptatt av å ha et «Bonytt-hjæm» Vil heller ha et HJÆM:-))))

 28. Renate Nordby Sandnes februar 3, 2013 kl. 12:44 am #

  Utrolig fint innlegg!! 🙂 Artig og! 🙂 Hjemmet ditt bærer preg av at det bor noen der..Synes ikke det var så rotete heller jeg da.. Mer sånn, system i rotet, enn rot i systemet. 🙂 Jeg måtte bli kronisk syk jeg og fortvilet over at jeg ikke fikk ryddet og ordna slik jeg før gjorde støtt..Da et menneske i livet mitt spurte; hva ønsker og tror du at sønnen din skal huske deg for i livet sitt? Jeg tenkte meg grundig om.. lenge og vel.. så utbrøt den samme personen som stilte spørsmålet; tror du han vil trekke frem at du alltid hadde så rent og ryddig hus med nyskurte gulv? Ehhh, jeg begynte å le litt og sa.. NEI, ikke håper jeg det er det han vil huske meg for heller… 🙂 At han skal huske at vi hadde det hyggelig, koste oss, gjorde fine aktiviteter sammen, at mammaen hans var snill og morsom. 🙂 Ha en fin dag til deg og den koselige leiligheten din! 🙂

 29. Mona Nãmo Malmedal februar 3, 2013 kl. 2:40 am #

  Thank you! Prøver å fortelle mora mi at ingen merker eller bryr seg om du har tørka støv i trappene før du får besøk. Ingen kommer til å kikke inn i skapene heller! Et hus der det bor folk SKAL se slik ut. Griseri er en ting, hverdagslig «rot» er noe annet

  • RenateKaridotter februar 3, 2013 kl. 11:25 am #

   Ikkesant. Greit å skille mellom rot og skitt. Rot er bare ting som er på en annen plass enn de pleier.

 30. Unni Blomkvist februar 3, 2013 kl. 6:58 am #

  Takk.. Beste «hjemme-hos»-reportasjen jeg har lest..

 31. Pink moon februar 3, 2013 kl. 7:10 am #

  Heisan!
  Morsomt innlegg.Det kan bli litt for mye glansbilde på interiørbloggene..det er jeg helt enig i.
  Jeg hater rot og er en skikkelig kontrollfreak når det kommer til det området,men det er jo sånn når en har 3 unger,katt og hund er veien kort til totalt kaos og jeg sparer meg selv for mye frustrasjon med å ha en viss kontroll på ting.
  Om du klarer å slappe av i hjemmet ditt selv om det flyter er jo det kjempebra.
  Å skrive om interiør er en overfladisk ting.Jeg får mere komplekser for folk som framstiller familielivet som alltid harmonisk med drømmemannen og de perfekte barna er de superlykkelige.Det er kanskje det du reagerer på også..det perfekte hjem og familieliv..som en del av pakka liksom?:o)

 32. Lena februar 3, 2013 kl. 8:34 am #

  Herreguuud, jente! Du får jaggu se å rydde litt!!!!!
  😉

  (…og siden du ikke aner hvem jeg er og HVORDAN jeg er – så var det en spøk. I allefall litt, for du fikk mitt hjem til tider å virke RYDDIG… Og det er det IKKE!)

  Lev livet, ikke stress – og SMIL!

 33. Anne Gunhild Floa februar 3, 2013 kl. 8:55 am #

  Tusen takk, dette har jeg tenkt på lenge. Alle disse øyeblikksbildene av vakre interiører i glansede magasiner. Har mange ganger tenkt at det hadde vært artig og sett hvordan disse hjemmene ser ut før og etter at fotografen har stylet og ordnet. Regner med at det koselige hverdagsrotet og støvet også er til stede også i disse hjemmene……

 34. Tore Linstad februar 3, 2013 kl. 9:11 am #

  Tusen takk for et flott og befriende innlegg. Trodde det bare var meg, som en enkel mannesjel på 45 som tenkte slik 🙂
  Keep up the good work 😉

  Tore

 35. Marita Bliss februar 3, 2013 kl. 9:47 am #

  Fantastisk innlegg!

  Jeg vet jeg selv er -litt- for opptatt av at det skal se bra ut når jeg får besøk. Og det er kanskje enda viktig for meg å venne meg til at alt ikke trenger være helt perfekt hele tiden siden jeg er syk og burde bruke energien min på mennesker i steden for å rydde 🙂

  • RenateKaridotter februar 3, 2013 kl. 11:23 am #

   God bedring og lykke til!

 36. Anna februar 3, 2013 kl. 9:53 am #

  Så bra! Likte spesielt det om bikkja, at den også får lov til å bo og leve, gnage gulrøtter og kose seg. Ikke rart du stråler med en slik innstilling. Hurra for deg!

 37. Birka februar 3, 2013 kl. 10:08 am #

  Strålende vakker kvinne, med en veldig sunn innstilling til hverdagen…. vi har masse å lære av deg!
  Søndagsklem fra meg 🙂

 38. sirieveline februar 3, 2013 kl. 10:18 am #

  Wow! Det her var faktisk litt avslappende å lese. Har et sånn hjem selv.. og en crazy mor som ikke fatter at vi klarer å bo sånn. Jaja vi trives her for det om vi 🙂

 39. lisenordenskiold februar 3, 2013 kl. 10:49 am #

  Hei! Det var veldig godt å lese artikkelen din og se bildene. Dessverre tror jeg ikke at jeg skal gjøre det samme… det blir nok too much for de fleste.

 40. PrikkenP februar 3, 2013 kl. 11:04 am #

  Det er ikke for ingen ting at min gamle far i årevis har omtalt interiørmagasiner som «inredningspornografi» og det er skremmende mange som lever i et «glamourmenasjeri». Jeg pleier å si til veninnene mine, som er hakket vassere på rydde og interiørfronten enn meg, at de har godt av å tidvis tilvennes en…..romsligere?….bakterieflora…! Og litt visuellt støy klarer man alltids å håndtere hvis man er ryddig på innsia…det er nå min mening. Jeg har veninner folk som får nerver av sofaputer på galeien. Jeg elsker dem like mye for det, men det kan altså ikke være lett…. Du har et hjem med lav terskel og stor takhøyde, fortsett med det. Det er sikkert pannekakerøre på kjøkkenveggene også, som hos meg. DET er et kvalitetstegn! 😉

  • RenateKaridotter februar 3, 2013 kl. 11:22 am #

   Innredningspornografi! Det ordet går rett inn i ordforrådet mitt. Takk.

   Ryddige sinn bor i rotete hus.

 41. Anna februar 3, 2013 kl. 11:07 am #

  Fantastiskt! Og jeg syns du var veldigt søt fast du kaller deg vardagsgrå 😉

 42. Solfrid Aamot Bakke februar 3, 2013 kl. 11:08 am #

  flott,endelig et hjem som er et hjem,og hvor det bor mennesker og dyr 🙂

 43. Elisabeth H februar 3, 2013 kl. 11:11 am #

  Så herlig og usminket sannhet. Det er jo slik det er. At man ikke hele tiden har alt etter katalogen betyr at man har prioritert noe som er hyggeligere. Du viser slik det vanligvis er hos de fleste. Du skal ha kred for det:-))

 44. inga februar 3, 2013 kl. 12:01 pm #

  Blei helt forelska i innlegget ditt!!!!!

 45. Gina Nykaas februar 3, 2013 kl. 12:19 pm #

  Gratulerer, du har skjønt ordet prioritering!!!! leiligheten din ser litt ut som huset mitt, å sånn det må bli, med unger å bikkje, alle skal jo få bevege seg i mitt hjem, potte plantene mine , hadde kansje kunnet tenke seg et annet hjem å bo i, men di får en skvett vann i ny og ned, Syntes du har hodet og hjertet på rett plass. :o) med vennlig hilsen Gina

 46. Muumimamma februar 3, 2013 kl. 12:22 pm #

  Åh, herlig! Her hos meg, der går jeg og plukker klær etter ungene hele tiden, og jeg mopper gulvet hver dag, for jeg kan ikke fordra smuler og støv. Stua og kjøkken er som regel alltid ryddig, men soverommet og badet derimot… Der lar jeg rot være rot og slapper mye mer av med det 🙂 Badet vårt, som er bare 2,5 kvm, er alltid rotete, for hvem klarer vel å holde det ryddig på et så lite rom når man er en hel familie om å dele på det? Ikke jeg i allefall! Og den knaggerekka di så også velkjent ut 🙂 Når jeg får besøk pleier jeg frisere knaggerekka og legge masse jakker på senga vår mens gjestene er der…. bare så gjestene skal få plass til å henge fra seg jakkene sine, hehe

 47. Snuppeline februar 3, 2013 kl. 12:39 pm #

  Åååå, den deiligere start kunne jeg ikke fått på søndags»morgen». Det vil si, det er faktisk ettermiddag men jeg har sovet helt til nå, bare sittet og sett på at rot og støv gror og har ikke giddet å løfte på rompa å gjøre noe som helst annet enn å bare sitte her å være. Det er forfriskende ærlig og deilig å se et helt normalt hjem. Jeg blir nemlig bare helt kvalm og elendig å se på alle disse prikkfrie hvite hjemmene som tres nedover hodene våre på tv og i magasiner. Tusen takk for at du viste oss ditt hjemmekoselige, herige og hyggelige hjem!

 48. Oddny Eilertsen februar 3, 2013 kl. 12:46 pm #

  Endelig!!! Takk!

 49. Mia februar 3, 2013 kl. 12:57 pm #

  Du er vakker selv på en hverdagsgrå dag ser jeg:) Fint at du får andre til å få mindre dårlig samvittighet for sine rotete hjem, alt trenger ikke være perfekt til enhver tid selvsagt. Selv hadde jeg ikke slappet av en plass om hjemmet mitt hadde vært så rotete som ditt:) Rot i huset skaper rot i huet er min erfaring. Hos oss er ting «på stell», ikke blankskurt, men ryddig, og slik trives vi. Synes ikke det tar mye tid og energi heller, føler ikke det stjeler kvalitetstid av familietiden på noen måte. Vi bare setter på plass etter oss når vi er ferdig med noe, rister dynen når vi står opp, og legger klærne i skittetøyskurven når de tas av f.eks. Men hadde jeg skulle tatt bilder av alt hele tiden og blogget om det hadde det tatt mye av tiden jeg bruker på barnet, mannen, katten, familien ellers og venner;) Det er godt ikke alle er like, det hadde blitt kjedelig. Kos deg i rotet ditt du, det er deg vel unt;)

  • RenateKaridotter februar 3, 2013 kl. 3:49 pm #

   Takk og takk. Fint svar. Nyanser av alt, ikkesant. Forskjellene er det beste ved oss!

 50. Ida februar 3, 2013 kl. 12:57 pm #

  Tusen takk for et (h)ærlig innlegg!! Mvh Ida

 51. Frank Skibnes februar 3, 2013 kl. 1:14 pm #

  Endelig noen som har det som oss.. Et beboelig hjem. «Bedre med litt støv i krokene enn et rent helvete»..

 52. Aud februar 3, 2013 kl. 1:34 pm #

  Strålende! Flott at du viser fram et helt vanlig hjem, slik de aller fleste av oss her i landet har det :))))

 53. Liv Marit Larsen Rindal februar 3, 2013 kl. 1:45 pm #

  Tusen takk for at du viser virkeligheten! Det er jo akkurat slik det er her også til hverdags 🙂 Ikke det glansbildet jeg prøver å vise fram når folk kommer på besøk 🙂 Men alle skjønner vel lunta når jeg ber dem om å gi beskjed i god tid før de stikker innom 😉 Blir ikke mange besøk av det, for da kan jo ikke folk være impulsive og bare ramle innom når de er i nærheten :S

 54. Linepine februar 3, 2013 kl. 1:55 pm #

  Det er faktisk mulig å ikke være opptatt av materiell status, men likevell ha det rent og ryddig. Jeg ville ikke spist på kjøkkenet ditt etter bilde jeg så! Føsh…
  Leiligheten din ser like rotete ut som rommet til en 10 åring, men du blir vel gamlere etterhvert du å;)

  Lykke til!

  • RenateKaridotter februar 3, 2013 kl. 3:47 pm #

   Da skal du slippe å bli invitert på lunsj. Før øvrig heter det eldre, ikke gamlere.

   • Marit februar 3, 2013 kl. 4:08 pm #

    Godt svart!!! Herlig med en motvekt til alle de «perfekte» bloggene, være seg interiør eller annet. Jeg tror neppe de har det så ryddig og sterilt hele tiden, i så fall høres det fryktelig slitsomt ut. Og som du sier, det er bilder av møbler og ting i et hus. Gir nok ikke nødvendigvis bilde av et HJEM. Men uansett, hver sin lyst. Dersom man trives med å ha det sånn er det vel greit. Godt at vi er forskjellige. Tipper det er helt supert å bli invitert til deg. Ha en fortsatt fin søndag :-))

   • AnneCathrine DeguiseSalicath Mastoris februar 3, 2013 kl. 6:32 pm #

    🙂 Dessuten skrev Linepine «å» istedenfor «også»… 🙂 Vi blir ikke syke av å spise på ditt kjøkken, det er ikke bra å baske FOR mye heller.
    Tror de aller fleste har litt smårot liggende, blir mer bekymret om det er store hybelkaniner, fett og møkk som tydligvis har ligget en stund.
    Ditt hjem er helt normalt!

   • roger februar 4, 2013 kl. 9:57 pm #

    Det heter for øvrig, ikke før øvrig

   • RenateKaridotter februar 4, 2013 kl. 9:59 pm #

    Ahahaha, touchè. Du vant denne runden Roger – å, neiventnålitt, det er jo egennavn! Du heter Roger, ikke roger.

 55. Fiola februar 3, 2013 kl. 2:10 pm #

  Å så herlig ! Jeg har vært deppa siden jeg fikk besøk da jeg nettopp hadde født sønn nr 2 og frøken på 2 1/2 år hadde full kontroll på «interiøret» og hunden levde sitt eget liv ….. En vennine som SELV hadde (rote)barn kom på besøk, sukket og kikket og gav meg kommentaren «ja her ser det bomba ut…» Hennes egen sønn syns hun det var ok å slippe inn på både soverommet mitt og ødelegge antikke pyntegjenstander mens di var på besøk….

  Hun har etterpå ikke blitt invitert tilbake og unnskyldningen min er når hun spør – nei jeg kan ikke ha besøk hos meg, det er alt for rotette! Hah! Så nå sier jeg rett ut til folk at er det ikke ryddig nok så ikke kom tilbake! Hos meg får barn være barn så lenge di ikke er destruktive, og at di får oppføre seg som hjemme, og voksne får være voksne og ta ansvar for barna som di ser passende hvis di skal ha meg lurt til at di skal ha perfekte hjem.

  «Feie for di egå dør» som min en GOD vennine av meg sier 🙂

 56. kreativgleden februar 3, 2013 kl. 2:27 pm #

  Fantastisk, takk som tørr! Her hadde jeg følt meg hjemme 🙂

 57. Hilde Bergh februar 3, 2013 kl. 2:39 pm #

  Herlige, jente:) You made my day. Venter svigermor på besøk….Var i ferd med å forlate min kjære i senga til fordel for støvsugeren. Leste heldigvis innlegget ditt, og blir liggende ❤

 58. Anne Holtet februar 3, 2013 kl. 3:11 pm #

  Er som å komma hjem til meg detta 🙂 herlig å se at det ikke er bare jeg som har det slik 🙂 Da kan jeg slappe av neste gang det kommer uforventet besøk 🙂 Tusen takk for at du deler dette med oss andre 🙂

 59. Toril februar 3, 2013 kl. 3:24 pm #

  HERLIG!!!! Endelig en interiørblogg med litt lodotter:) Love It 😉

  • Toril februar 3, 2013 kl. 5:21 pm #

   glemte å si:
   Det er bedre med litt møkk i kroka,
   enn et rent helvete 🙂

 60. Tone Asmussen februar 3, 2013 kl. 3:54 pm #

  Helt herlig jente 🙂 fortsett sånn og bruk tiden på viktigere ting, litt uorden i heimen er kos og husarbeidet løper ikke fra oss 🙂

  Hilsen Tone

 61. Guro februar 3, 2013 kl. 4:11 pm #

  Hehe.. Kunne aldri levd et slikt liv. Takler ikke rot, men har vokst opp med min mamma som har vært en slik man ser i bladene, skal oppdatere huset hele tiden og rydder og vasker 3 gang for dagen 🙂
  Men du er herlig 🙂

 62. Venche februar 3, 2013 kl. 4:42 pm #

  Så hærlig…..ble så glad da jeg leste dette :)))) Det naturlige er best :))))))

 63. Valdis-Iren Pedersen februar 3, 2013 kl. 4:50 pm #

  Takk for at du delte, ligner mistenkelig på mitt «hjem» dette……
  Husk; Bedre med litt rot og skitt, enn et RENT helvete 😉

 64. Tone februar 3, 2013 kl. 5:05 pm #

  Dette likte eg. Dei fleste heimer er slik til dagen. Berre dei fine og rydda krokane vi ser på bileter 😉 God Helg. Og tusen takk for titten. 🙂

 65. Marte februar 3, 2013 kl. 5:19 pm #

  Av samme grunn som at jeg kun legger ut bilder av stua mi hver jul, for da er det noenlunde ryddig her.. hehe.

  Men ah, så herlig innlegg! 😀

 66. Sissel februar 3, 2013 kl. 5:20 pm #

  «puh…» her var det avslappende og godt å være. Takk!

 67. Connie Johansen februar 3, 2013 kl. 5:44 pm #

  Som interiørblogger selv blir jeg rett og slett litt provosert av å lese dette. Vi som leser og skriver interiørblogger gjør dette fordi vi ønsker å inspirere og selv bli inspirert. Tror dere virkelig at alle bloggere har blankskurte gulv og har det rent og ryddig i hver eneste krik og krok? Nei så men, men alt rotet er det vel ingen som har lyst til å se bilder av og det er ikke særlig inspirerende lesning? Har du lyst til å besøke denne bloggen igjen for å se hva for noe spennede hun har gjort med interiøret sitt neste gang du titter innom bloggen hennes?
  Det er forskjell på en interiørblogg og en livstils eller familieblogg. Vi interiørbloggere er genuint interessert i alt som har med interiør, farger og oppussing å gjøre og deler gode ideer med hverandre. Det er derfor det heter interiørblogg. Man kjøper vel heller ikke et interiørblad for å se på bilder av rot og møkk???
  Dette er et fint lite bloggsammfunn hvor man er flinke til å oppmuntre og heie på hverandre. Jeg har selv fått mange nye venner som har de samme interesser som meg.

  Vi er helt vanlige mennesker som lever helt vanlig liv og har det minst like rotete (og til tider møkkete) som alle dere andre til tider. Hvis man blir så provosert av å lese hvordan andre pusser opp og tar fine bilder av hjemmet sitt, er det ikke da bare å la være å lese disse bloggene? Tres nedover hodene på oss? Hallo?? Du trenger ikke lese interiømagasiner og blogger hvis du ikke vil og du har forhåpentligvis en av og på knapp på tv`n din som du kan bruke når de sender interiørprogrammer på tv.

  Blir også provosert av dere som skriver: Fortsett og bruke tiden til viktigere ting. Hvem har sagt at interiørbloggere ikke er opptatt av viktige ting? Har du hørt uttrykket både og og ikke enten eller? Høres ut som interiørbloggere kun er selvopptatte personer med bare tanker for hvordan hjemmet vårt ser ut og dette stemmer så visst ikke. Her finnes alle type mennesker med forskjellig bakgrunn og utdannelser som ellers i samfunnet. Men vi har en felles interesse og det er interiør.

  Får du som leser dårlig samvittighet av å lese hvor fint andre har det så foreslår jeg heller at du må finne andre ting å bruke tiden din på istedenfor å la deg provosere av oss som faktisk liker å ha det ryddeig og rent rundt oss og liker å gå på rene gulv uten å få ufrivillige platåsko av matsmuler, barkebiter og rester av gulerøtter!

  Hilsen en som kommer til å fortsette å blogge fra hjemmet sitt når det er ryddig og ser pent ut og håper det kan være til inspirasjon og ikke til provkasjon for andre :))
  Connie Johansen med bloggen Consept Constanse

  • RenateKaridotter februar 3, 2013 kl. 8:52 pm #

   Oi, hvem ble provosert av hvem, mon tro?

   Deilig at du går rett i selvforsvar – det betyr at jeg har truffet et ømt punkt. Provokasjon er veldig bra, da må man tenke og vips har man en bevisst holdning til noe. For øvrig går det jo ann å ha litt selvironi, så blir verden et morsommere sted å være, spesielt for dem rundt deg.

   Har aldri kalt min blogg en interiørblogg. Kaller det en hverdagslig feelgoodblogg om noen spør.

   Blogg i vei om ditt strøkne hjem du. Jeg har tydeligvis inspirert flere mennesker enn jeg kunne ane, og er takknemlig oppetter øra her jeg vasser i smulene mine.

  • Hanne februar 4, 2013 kl. 8:06 am #

   åååå så godt å lese at det var flere av oss som syntes dette var litt «grose»….

   Jeg lever ikke livet mitt gjennom en blogg, men liker å ha det pent rundt meg, og ikke minst rent!!!!! Det betyr ikke at det skinner av alle overflatene eller vinduene, men en generell hygiene-faktor prøver jeg å etterleve.

   Dersom jeg hadde hatt det like rotete og møkkete rundt meg ville jeg ikke lagt det ut i en feelgoog-blogg for å oppveie mot andre «perfekte» interiørblogger. Og i tillegg til være stolt av det, selv om det blir kalt selvironi.

   • RenateKaridotter februar 4, 2013 kl. 9:15 am #

    Er dritstolt.

   • Lilua februar 4, 2013 kl. 11:47 am #

    Det treng du no ikkje gjere heller. Ikkje må du lese denne bloggen heller, like lite som ein «må» lese interiørbloggar (bortsett frå at ein ser noke liknande i nesten alle ukeblad) Og du er heller ikkje nødt til å kommentere, hvis du ikkje likar det. Men eg syns det er heilt flott at Kari har laga denne bloggposten 🙂

   • Lilua februar 4, 2013 kl. 11:48 am #

    Ikkje Kari, Renate er det visst 😀

  • Lilua februar 4, 2013 kl. 11:52 am #

   Hadde du likt det hvis eg gjekk inn på Consept Constanse og begynt å kritisere i kommentarfeltet kor fint du har det???? ……. det trur eg faktisk ikkje Renate har gjort… eller??? Det er litt forskjell på å lage sin eigen blogg og å drive og kritisere i kommentarfelta, ser du det? Og eg ser ikkje at Renate har trakka over den grensa.

   • RenateKaridotter februar 4, 2013 kl. 1:37 pm #

    Og neida, hakke gått inn for å lage kvalm hos interiørbloggerne. Det er de som til stadighet kommer inn hit til meg. 😉 Kari er muttern!

  • Martine februar 4, 2013 kl. 6:32 pm #

   Endelig noken som skreiv akkurat kva eg har tenkt!! takk Connie!!

 68. Mona S, Hjortland februar 3, 2013 kl. 5:58 pm #

  HAHA dette er noe av det beste jeg har lest OG sett på lenge!!! Så sant!!

 69. rigmor februar 3, 2013 kl. 6:03 pm #

  Dette likte jeg veldig godt. Kunne vært hjemme hos oss….

 70. Andréa februar 3, 2013 kl. 6:17 pm #

  Synes leiligheten var fin jeg 😉 da pappa kommer på besøk med madammen må det ryddes,ellers får mamma en fortvilet mail dagen etterpå om at dattera lever i et rotete grisehus med hunder overalt.. For sist gang han kom dreit jeg i å rydde,nettop fordi de bare er familie,og da skulle man tro de heller brydde seg mer om å komme å få mat og feire min bursdag.men nei xD. Men helt enig,vi rydder ikke her hver dag,jeg vaska hele huset igår,det synes ikke så veldig idag.. Lenge leve oss som har annet å gjøre 😉

 71. Anja februar 3, 2013 kl. 6:26 pm #

  Har aldri kommentert et blogginnlegg, og ikke ikke har jeg lest så fryktelig mange heller, men denne… Love it!! Takk for at du fikk meg til å føle meg litt mer normal:-)

 72. Malla februar 3, 2013 kl. 6:28 pm #

  Endelig…

 73. Volavare februar 3, 2013 kl. 6:37 pm #

  Endelig en som våger ! Bravo . Jeg jubler ..

 74. Sol februar 3, 2013 kl. 6:40 pm #

  Ja det er jo bra det at man viser hvordan de aller fleste egentlig har det.. og det vet nok mange innerst inne.. men hadde ikke vært gøy og lest blogger med bare rot 🙂 er ikke særlig inspirerende det 🙂

 75. Dory februar 3, 2013 kl. 6:43 pm #

  Greit å minne seg selv på at alle interiørbilder på forhånd er stylet, striglet og støvsugd..
  Jeg mener.. Ditt hus bærer jo ikke en gang preg av å være invadert av barn! 🙈🙉🙊

  • RenateKaridotter februar 3, 2013 kl. 8:45 pm #

   Hvis du sjekker ut «Dritærlig interiør del 2» så gjør det det.

 76. Torunn februar 3, 2013 kl. 6:46 pm #

  En dame helt etter mitt hjerte. Har aldri skjønt vitsen med prikkfrie hjem. Vi lever jo (forhåpentligvis) der, og om man får besøk, så kommer de vel for å slå av en prat, og ikke for å se om det er ryddig?
  Jeg har alltid vært et «rotehue», og er kanskje heldig som ikke har følt meg plaget av det? Det er fullt mulig å ha rot uten å ha det skittent, og jeg synes det er helt skjønt å komme på besøk til et hjem, og ikke et utstillingslokale.
  Tusen takk for et herlig innblikk i et, for meg, helt normalt hjem:-)

 77. maj februar 3, 2013 kl. 6:48 pm #

  Tusen Takk -svært befriende å lese ! -Nyt livet -lev hver dag -se hverandre -herlig at du skrev dette -deler den jeg -ha en flott søndagskveld!!

 78. susannesagberghenriksen februar 3, 2013 kl. 7:05 pm #

  Herligt innlegg! Du har ingenting å skjemmes over;)

 79. Silje februar 3, 2013 kl. 7:08 pm #

  Tusen takk! Herlig at ikke alle er like opptatt av fasade og materialisme! Kjente meg veldig igjen i innlegget ditt jeg 🙂

 80. Laila februar 3, 2013 kl. 7:16 pm #

  Takk,vi er nok en stor flokk som heldigvis har hjem som blir levd i.

 81. Ritha Støle februar 3, 2013 kl. 7:23 pm #

  Fantastisk, godt å se:-)

 82. Rune februar 3, 2013 kl. 7:54 pm #

  Sitat; «Dette er meg. Sånn ser jeg ut, helt til vanlig, når jeg tenker at ingen ser meg. Nå er det jo sånn at så mange som vil kan se meg etter denne publiseringen, men da får det heller være. Noen dager er jeg ganske pen, andre dager ganske kul og akkurat i dag er jeg litt sånn hverdagsgrå men glad. Ingen sminke på, praktisk genser og litt sånn.. vanlig hår. Jeg skjemmes ikke. Jeg gjøkke det.»

  – Du har ikke noe å skjemmes over heller. Du er jo veldig pen. Så du trenger slettes ikke være redd for at noen skulle se ditt «hverdags jeg». Tenkte bare det var viktig å få det avklart 😀

  Ha en fortreffelig aften 🙂

 83. Trude februar 3, 2013 kl. 7:56 pm #

  Skjønner ikke hvorfor enkelte syns det er så vanskelig å holde hjemmet sitt rent og ryddig! Syns ikke rot og støv gjør et hjem verken koselig eller varmt, men det er min mening 😉

 84. Lindus februar 3, 2013 kl. 7:57 pm #

  Her var det jammen mange hyggelige tilbakemld. Jeg er til tider opptatt inne i hodet mitt hvordan det bør se ut hjemme men det kommer skjelden lenger, hehe.. Her er vi 7 mennesker, 2 store hunder og to undulater og da blir det litt av hvert rundt om kring. Vanskeligst å holde i orden er kjøkkenet. Akkurat ferdig med rydd og vask, er noen sultne igjen. Syntes både du og huset ditt var befriende og jeg satt med et smil mens jeg leste. Takk takk for titten 🙂

 85. Meg februar 3, 2013 kl. 7:59 pm #

  Fytti, jeg hadde blitt fysisk dårlig og ikke minst GAL av å ha det så rotete!!

  • RenateKaridotter februar 3, 2013 kl. 8:43 pm #

   ..Og her er beviset på at man kan få det bedre meg seg sjæl! Jeg blir gal av å måtte ha det strøkent.

 86. Merete Foldahl februar 3, 2013 kl. 8:02 pm #

  Digger deg 😉

 87. Eva Nilsen februar 3, 2013 kl. 8:24 pm #

  Herlig! Du kan få komme på uanmeldt besøk til meg når som helst 😀

 88. Elin februar 3, 2013 kl. 8:57 pm #

  TAKK 😀

 89. vestkantfrokna februar 3, 2013 kl. 9:01 pm #

  Herlig innlegg og er så enig, så enig!!! Ja til å øve seg til å ha det rotete hjemme og allikevel ønske folk velkomne inn! Syns alltid det er hjemmekoselig når jeg kommer til hjem hvor du ser at det bor folk! Også slipper jeg å bruke all energi på å lure på hvordan i alle dager de klarer å leve i huset og allikevel få det til å se så striglet ut! 🙂

 90. Linda februar 3, 2013 kl. 9:09 pm #

  Takker for et herlig, hverdagslig innlegg :o)

  Linda

 91. Monica februar 3, 2013 kl. 9:11 pm #

  Herlig ! 🙂

 92. monicacharlott februar 3, 2013 kl. 9:14 pm #

  herlig og forfriskende deilig, takk skal du ha!

  • RenateKaridotter februar 3, 2013 kl. 9:18 pm #

   Hjertelig takk!

 93. Hege Steindal februar 3, 2013 kl. 9:18 pm #

  Eg tar utfordringa! Neste gong det kjem folk, skal eg ikkje rydde. Eg skal bare tenne lys og lage noko godt:)) Super blogg!!

  • RenateKaridotter februar 3, 2013 kl. 9:18 pm #

   Da heier jeg på deg. 🙂

 94. Linn Pinn februar 3, 2013 kl. 9:20 pm #

  Endelig noen som ikke er full av crap! 😉
  Flott hjem du har! 😀

 95. Gro februar 3, 2013 kl. 9:24 pm #

  Herlig 🙂
  Det er hverdager det er flest av, og da ser det unektelig sånn ut hos oss også :-))
  Gro

 96. BeritB februar 3, 2013 kl. 9:28 pm #

  Dette reddet ihvertfall min dag! Jeg klarer ikke å holde det rent og ryddig hele tiden og det var en utrolig lettelse at det finnes andre som også har det sånn! Tusen takk 🙂

 97. Nina februar 3, 2013 kl. 9:28 pm #

  HURRA FOR DEG!!!! 😀 @-}–

 98. Lena februar 3, 2013 kl. 9:35 pm #

  Så herlig!! Endelig noen som tør å si høyt at det finnes andre og viktigere ting i livet enn å ha et strøkent hjem 🙂 Mitt hjem er aldri strøkent. Et og annet rom kan være det til tider, men sjelden hele huset samtidig 🙂 I en travel hverdag med to voksne i full jobb og vel så det, 3 barn som skal følges opp på hver sitt og ei mor som studerer ved siden av full jobb, så er faktisk ikke husarbeid prioritet nr 1, 2 eller 3. Ja sjelden nr 4 også. Jeg har den filosofien at rotet, det går ingen steder, det ligger å venter til man har anledning til å ta det. Men tenk på alt man går glipp av når et rent og ryddig hjem er prioritet nr 1! Jeg kunne ikke hatt jobb og unger jeg da 😉 Støvsuging, ja det gjør vi kanskje en gang hver 14. dag og ingen har enda blitt syk eller dødd av å spise mat hos oss. Det kan til tider se slik ut under vår kjøkkenbenk også. Det er ikke støvet og smulene under benken som avgjør om det er nok renslighet eller ikke. Det er håndhygienen som i første omgang er viktig her 🙂 Og vet du hva? Jeg storkoser meg i vårt hjem, som faktisk ser bebodd ut. Jeg liker faktisk å lese interiørblader, men jeg bryr meg ikke om ryddigheten i det. Det er produktene og idèene jeg er interessert i 🙂

  • Karoline februar 3, 2013 kl. 9:58 pm #

   Lena: Oi.. Du har formye å gjør! Hvorfor har du satt så mange unger til verden når du jobber fullt, går skole og knapt har tid til å gjøre husarbeid?

   • RenateKaridotter februar 3, 2013 kl. 10:15 pm #

    Fordi barn er det beste som finnes – de sprer glede og liv og overgår enhver annen prioritering. Herlig du, Lena!

 99. Unn februar 3, 2013 kl. 9:37 pm #

  Digger holdningen din! :-))

 100. Tone Skramstad Brække februar 3, 2013 kl. 9:48 pm #

  Ligner egentlig veldig på leiligheten min akkurat nå…minus hunden 🙂

 101. Gro Elisabeth februar 3, 2013 kl. 9:56 pm #

  Spurte gubben om vi skulle følge oppfordringen om ikke å rydde – før hans mor kommer på besøk neste gang.
  Han fikk et slags anfall.

  • RenateKaridotter februar 3, 2013 kl. 10:13 pm #

   Åh, nå måtte jeg le. Mødre har en egen effekt, uansett alder (tydeligvis).

 102. siwaina78 februar 3, 2013 kl. 9:57 pm #

  Hehehe, ser omtrent slik ut hjemme hos meg også 🙂

 103. Rita februar 3, 2013 kl. 10:18 pm #

  Hærlig innlegg!
  Jeg prøver å leve opp til kataloghjemmet – men innser at vi bor her for mye til at d lar seg gjøre..

  Har samma sjal som deg – favoritten av dem mange jeg har!

  • huldrasi februar 4, 2013 kl. 5:53 am #

   Hurra for mangfoldet sier nå jeg, for det er det vi trenger. Noen slipper skuldrene løs ved å kunne ha det litt sånn passe rent og ryddig også- som meg selv. Jeg er temmelig bundet til leiligheten fordi jeg er kronisk syk, men nettopp derfor vil jeg være et sted der jeg trives godt. Det betyr i en salig blanding av Ikeamøbler og finn-funn, gjenbruk og redesign. jeg liker de samme farger på interiør og klær, og matcher nok merkelig godt til tider. Så skal det også sies at siden jeg er syk, får jeg verken vasket eller støvsuget så mye, og jeg har dyr og dermed hybelkaniner i alle ender og bauger. Jeg klarer faktisk å kombinere noen lune bilder fra hjemmet mitt med kombinasjonen av en stor fotoglede, en stolthet av hva jeg får til på tross av lite energi, og et ønske om å nettopp bidra til normale, levelige hjem i kampen om katalogplassen. Noe ren interiørblogger blir jeg aldri, men det er en av mange ting jeg interesserer meg for. Jovisst er det rot hos meg, men jeg ønsker selv å holde det litt i sjakk. Vi trives forskjellig, og godt er det. snakker ganske avslappet op det nå, og var det da jeg hadde småbarn. Likevel er jo grensen på hvordan man selv vil ha det selv svært forskjellig. Liker ikke fasitsvar, men eller et rungende hurra for mangfoldet 😀

   • RenateKaridotter februar 4, 2013 kl. 9:17 am #

    Deilig med en som kan se det slik! Utrolig hvor mange interiørbloggere som har tatt dette innlegget personlig.

 104. Ulltraaden februar 3, 2013 kl. 10:25 pm #

  Du er så ekstremt velkommen hos meg! Ta med deg bob så får ronja min noen andre enn hybelkaninene å leke med 😉 endelig et ærlig innlegg! Jippi!

 105. Lele februar 3, 2013 kl. 10:34 pm #

  Syns vel i grunnen det viktigste er at man har det slik man trives best, om det er striglet eller rotet får være opp til hver enkelt! Personlig hadde jeg blitt gal av ditt rot, og du hadde nok syntes jeg har det kjedelig ryddig. Et poeng er at man ikke skal verken rydde eller rote fordi man føler man må tilfredsstille andres behov. Du skriver super-festlig, det må du fortsette med 😉

  • Lilua februar 4, 2013 kl. 11:40 am #

   Ja det var bra skrive!!

  • Anita februar 4, 2013 kl. 7:27 pm #

   Dette henger jeg meg på! Leser både innlegg og kommentarer, og synes denne kommentaren utrykker best det jeg føler! Jeg leser verken interiørbader, eller interiørblogger, og er heller ikke spesielt interessert, men jeg liker en halvminimalistisk stil, og er nok over gjennomsnitts ryddig. Med tre barn og en rotete mann i hus, må jeg ha en viss standard, ellers blir jeg sprø. Tenker at det ikke trenger være enten eller, heller både og… Men det er MEG. Blir småprovosert av at noen prøver å gjøre det til noe negativt, og av at noen fremstiller det som om man ikke kan ha et lykkelig hjem fordi man bruker tid på å rydde, men har valgt å ignorere det da jeg verken kan eller føler for å forandre meg. Tror vi har det bra her hos oss, tross alt 🙂 Leve mangfoldet, vi kan da være gode mennesker enten vi er rotete, eller ryddige. Eller?!

   • RenateKaridotter februar 4, 2013 kl. 8:55 pm #

    Klabert. Og hvis man faktisk leser hva jeg skriver, så handler det om å ikke rydde fordi man føler man må eller burde, men fordi det er kjekt at det ble litt ryddigere.

 106. Dorthe februar 3, 2013 kl. 10:37 pm #

  Helt enig med deg 🙂

 107. Lina februar 3, 2013 kl. 10:46 pm #

  Gillade din blogpost på flere punker!

  Jag har dem siste året tatt meg själv i å prioritere annorlunda. Tidigare var jag veldigt opptatt av att ting skulle vara perfekt när vi fikk folk på besök. Fönstrena skulle gärna vara rena, stöv under soffan var uteslutet och kakorna i barnebesöken skulle vara hemmalagade från scratch och gärna nått som andra inte hade lagat tidigare. Men vem är det igentligen som bryr seg? Bryr jag mig? NEJ! Med åren har jag lärt mig att det viktigaste för mig är att jag, min sambo och mina barn koser oss med förberedelsen inför kommande besök. Mina barn blir glada över att dem får en barbiekake eller en batmankaka til sina bursdagar då gör vi det, för dem. Va andre tycker det bryr jag mig lite i.

  Men när det är sagt så är ett av mina stora interessen interiör och jag får massa inspiration av å gå in på slike blogger. Dette er min hobby! Jag älskar å finne eller laga fine ting till vårt hem.

  Jag är imponert över att du klarar å slappa av å kose deg när du har det så rotete hjemme. Det gör inte jag. Jag lever som många i en hektisk vardag och får inte alltid tid till å ha det så ryddig hjemme. Sån e de för dem fleste. Men när jag har det rotete hjemme så e det ofta rotete i mitt hode og jeg klarar inte å slappa av å kose mig. Det betyder inte att jag nedproriterer andre ting, ting behöver inte vara svart å vitt. Man kan göra begge deler.

  För mig är det viktigt att mina barn lär sig å hålla system i sine ting för sin egen del. Att dem pröver å rydda vekke en leke när dem är ferdige å leke med den för dem börjar med en ny lek. Dette är av erfarenhet att det inte blir lika kul å leke när dem sitter å flyter i leker. Dette fungerar ju inte helt i praksis varken för mig eller mina barn. Men jag har det om mål i a f. För ting är alltid lettere å ta underveis en etterpå när allt flyter.

  Många känner gärna en prestationsångest i dagens samfund med all «perfektion» som kretsar runt på sociale medier. Så kan jag tänka mig att många blev inspirert av din blogpost och puster lettet ut. Det e flott! Men husk att alla är vi olika. Tycker det blir fel av dig å kritisere intreörbloggare i din post.

  Jag pröver å hålla det ryddig hemma samtidigt som jag tar mig tid til å ge min kära frukost på sängen eller rulla runt i snön med mina barn.

  Som sagt alla ära till dig som har funnit deg selv å din måte å leve på men pröv å heller visa det uten å kritisere andres måte å leve på.

  • RenateKaridotter februar 4, 2013 kl. 9:19 am #

   Fint svar!

 108. siljemor88 februar 3, 2013 kl. 10:51 pm #

  Eg elska deg!
  Awesome innlegg! 😀

 109. Anne Lise februar 3, 2013 kl. 11:18 pm #

  Herlig :O))

 110. Kari-Elise februar 3, 2013 kl. 11:24 pm #

  For et koselig hjem!
  Jeg skal slutte å stresse med å rydde hver eneste dag. Du har inspirert meg, så neste gang jeg får besøk skal jeg la være å rydde 😉

 111. Monika Taarneby februar 4, 2013 kl. 12:12 am #

  Hærlig innlegg 🙂 Med 2 barn (snart 3), 1 mann(eller bør egentlig telles som barn nr 3(snart 4)) , 3 katter , 1 hund og 1 hamster så blir jeg glad langt inni sjelen av innlegg som ditt…man ser hele tiden bilder av perfekte hjem(eller bør vi kalle det hus) og plettfrie flater og det gir oss dårlig samvittighet da vi selv ikke greier leve opp til dette….jeg er av typen som stressrydder siste dagen før vi venter besøk 😉

 112. Line Konstali februar 4, 2013 kl. 6:27 am #

  Bra innlegg, men jeg savner at du kritiserer følgende: Nordmenn pusser opp for millioner av kroner årlig. Hjemmene er fancy og nypolerte.

 113. 3rror februar 4, 2013 kl. 6:43 am #

  Sånn er det hos oss også, bortsett fra at vi ikke forlater huset med løs hund og veltbare varmovner 🙂

 114. Gerd Hegge februar 4, 2013 kl. 7:54 am #

  Yess! Endelig en som sier det som det er 🙂 Normalt liv i et normalt hjem! Veldig bra!

 115. ~SerendipityCat~ februar 4, 2013 kl. 8:02 am #

  Flott innlegg med morsomme kommentarer. Synes det var et helt ærlig hverdagshjem jeg, og ble inspirert til å vise et glimt av mitt eget også. 😀 Jeg må bare innse at jeg aldri kommer til å leve i noe «kataloghjem».

 116. LunaBoston (@LunaBoston1) februar 4, 2013 kl. 8:20 am #

  Hei….
  Dette var ro i sjela å lese…det er så godt at det er flere som «LEVER» i husene sine og ikke bare oppholder seg der. Det er også stor forskjell på folk, heldigvis. jeg har vært innom min del av slike designhjem og et lite tips…sjekk skapene/bodene deres…hahaha…Jeg elsker å ha det rent rundt meg, og kan til tider være litt manisk med vaskefilla, men…. jeg har et hjem og det vises. jeg har tenåringer i hus, jeg har en jenteutgave av bob som heter luna pluss en chihuahua og en kastrert mons som av og til tror han er en liten hundehvalp. Med andre ord, her ligger ting strødd til en hver tid. Ja og så har jeg farver på gardinene….uuuu..jeg har også møbler som heller ikke står i stil til hverandre…enda mere uuuuuuu..hahaha…. bryr jeg meg? å nei du. har hatt ei veninne som sa til meg at ting i huset ikke matchet slik som hos henne og da sa jeg bare at jeg eier i det minste mine egne ting…hehehe….er bare å følge med på luksusfellen på tv3…der er det så mange som har gått i denne luksusfella i jakt på et «bedre» liv….nei, man skal være seg selv og kose seg med det man har.
  Stå på videre, kos deg i ditt flotte hjem og nyt livet. Det skal jeg gjøre…

 117. Elin februar 4, 2013 kl. 8:30 am #

  Klappet HØYT og LENGE! 🙂

 118. Rune februar 4, 2013 kl. 8:32 am #

  He he… Ja greit du vil ha det rotete, men for faen vask etter deg. Du vil heller lage omelett enn å re senga, det tar 20 sek. å gjøre ferdig senga.
  Jeg er periodevis alenefar til 3 barn fra 2 1/2 – 10 år, jeg har det ikke altid så ryddig her i heimen, men det er reint, fysj skjerp dere.

  • RenateKaridotter februar 4, 2013 kl. 9:13 am #

   Åh, her er det reint, kjære deg. Det er rotete, ikke skittent.

 119. Shauri februar 4, 2013 kl. 8:43 am #

  Fantastisk bra innlegg!!! Flere burde følge ditt eksempel!! Kanskje jeg må gjøre noe lignende på min blogg 🙂

  • RenateKaridotter februar 4, 2013 kl. 9:12 am #

   Ja, kjør på.

 120. marii februar 4, 2013 kl. 8:44 am #

  Tanken har ikke slått dere at noen styler hjemmet sitt og holder det ryddig for sin egen del?

  Hjemme hos oss kan det hende vi slenger fra oss nøkler og solbriller på bordet, eller at vi har glemt å re opp sengen. Så det likner absolutt ikke på noe interiørmagasin til en hver tid, men det er ikke heller meningen, ettersom disse er ment som inspirasjon!
  Vi har det stort sett passe ryddig, men når vi vet vi får besøk tar vi en runde med støvsugeren dersom det trengs. Det synes jeg handler om respekt for de som kommer på besøk!

  Det tar omtrent 1 minutt å re sengen, så man kan jo velge å stå opp 1 minutt tidligere hvis man har så ekstremt dårlig tid!

  I dagens samfunn blir man hetset for å være opptatt av trening og sunn mat, og for at man har ryddige hjem. Velger man derimot å publisere bilder av hybelkaninene sine, eller sin overvektige kropp (som i enkelte tilfeller faktisk er helseskadelig) blir man hyllet som en helt!

  En får leve det livet man ønsker, med så mye eller lite rot man vil. Men det må være lov å ha et ryddig og pent hjem uten å bli fremstilt som en eller annen hysteria med tvangstanker!

  Takk for meg..

  • RenateKaridotter februar 4, 2013 kl. 9:12 am #

   Joda, tanken har slått meg. Rydd i vei du. Jeg har andre måter å respektere besøket mitt på enn å støvsuge før de kommer, for å si det sånn.

   Har aldri dårlig tid om morran. Jeg bare gidder ikke re senga. Vet du hvorfor? Fordi jeg knapt skal se soverommet før jeg går å legger meg igjen – og i mellomtiden trenger jeg ikke å vite at senga er oppredd sånn at det ser fint ut «for min egen del». Jeg er jo ikke der, skal ikke se det. Trenger ikke ha det ryddig for å føle meg bra! Fy faen så deilig det er!

  • Gro Elisabeth februar 4, 2013 kl. 9:14 am #

   Å re opp sengen bør man jo ikke gjøre. Man skal legge dynen til side, slik at den siden du har hatt mot kroppen får luft – og madrassen du har ligget på ikke dekkes av dynen.
   Med mindre du liker å gjøre sengen din om til en rugekasse for midd, da.

   • RenateKaridotter februar 4, 2013 kl. 9:33 am #

    Elsker å gjøre senga om til en rugekasse for midd.

   • Gro Elisabeth februar 4, 2013 kl. 9:40 am #

    (den litt sarkastiske med hankjønnsform av både seng og dyne var til marii..)

   • RenateKaridotter februar 4, 2013 kl. 9:43 am #

    Åh, der så jeg sammenhengen! Herlighet, beklager. Så jeg har altså ingen rugekasse for midd. Skulle du ha sett!

 121. Buba februar 4, 2013 kl. 8:57 am #

  Flott, flott. Det fins ikke ord hvor glad jeg er nå. Takk for det! 🙂

 122. Mona-Elise Wirkola februar 4, 2013 kl. 9:06 am #

  Takk! Dette var rett og slett befriende deilig! Du gjorde det jeg ikke var modig nok til å gjøre. I ren irritasjon har jeg gått rundt i huset og tatt bilder av den usminkede virkeligheten. Å trykke «publiser» derimot var vanskeligere enn først tenkt. Så igjen: Takk! Denne signerer jeg på!

 123. Christina februar 4, 2013 kl. 9:07 am #

  Herlig!

 124. May februar 4, 2013 kl. 9:14 am #

  Jeg hadde iallefall ikke ville hatt det så rotete som du har det,..er vel forsjellig fra person til person hvor ryddig man har det ,..og jeg personlig får det mye bedre med megselv om jeg ikke ser masse rot rundt meg og tar man liiiitt hver dag,..så tar 15 minutter hver dag å smårydder litt,.. de interiørbloggene bruker ikke så mye tid på å holde det i orden,..bare setter av litt tid hver dag 🙂 Sjalusi er en annen ting !!!

  • RenateKaridotter februar 4, 2013 kl. 9:25 am #

   Rydder hver jævla dag. Vasker kjøkkenet hver jævla dag. Ser fortsatt sånn ut igjen i løpet av dagen. Sjalu? Visst faen, de ser jo strøkne ut i bladene! Trodde det var sånn det skulle være, skjønte ikke hvorfor det ikke var sånn hos meg. Så skjønte jeg mange ting, og fikk det bedre.

   • Heidi februar 4, 2013 kl. 11:17 am #

    Kansje ho May bare har seg selv å tenke på?…jeg rydder også hver jævla dag, får gjør jeg ikke det blir det bare helt for jævlig mye rot, det er et slit å holde det sånn noen lunde i orden, spess på kjøkkenet og spess med en stor familie på 7 når alle er her. Å se at andre også har det rotete og ikke som i et interiørmagasin er bare helt hærlig, da får jeg det bedre med meg selv å klarer å drite litt i rotet vårt. 🙂

 125. Nina februar 4, 2013 kl. 9:16 am #

  Det er opp til hver enkelt person å prioritere som du sier i levereglene dine . Hvis noen vil prioritere å støvsuger isteden for å blogge betyr ikke det at man en streber etter å være «vellykket» men det er dessverre endel av den mindre vellykkede siden. Tror det er viktig å vite at livet består av endel grunnleggende verdier som ikke koster en krone. Deriblant å ta vare på det fine huset du har. Og det viktigste av alt barna. Kjempesøt baby. Bruk heller en time eller to mer på babyen enn du bruker på å blogge å ta bilder av alt du ikke gjør. Jeg skjønner jo at du vasker innimellom men tror ikke jeg skjønner at det er så viktig å blogge om livet isteden for å bruke tida til å være tilstede i det . . .

  • RenateKaridotter februar 4, 2013 kl. 9:23 am #

   Hehehe.. jeg ser hvordan du forsøker å bruke mine egne prinsipper i mot meg. Fiffig! Biter ikke på, men godt forsøkt!

 126. Anne februar 4, 2013 kl. 9:17 am #

  Herlig ærlig!

 127. Laila februar 4, 2013 kl. 9:22 am #

  Tuuusen takk! Kjenner at jeg liker deg veldig godt akkurat nå altså! 😀 Hhaa :)))

 128. kittykaos.blogg.no februar 4, 2013 kl. 9:46 am #

  Herlig !! You made my day!!

 129. Ella februar 4, 2013 kl. 9:53 am #

  Hurra! Og hvis du får kjeft fordi du har det slik, kan du jo trøste deg med at det er mye mer rotete hos meg 🙂

 130. Lina februar 4, 2013 kl. 10:13 am #

  Du e flink til å kritisera andres måte å leve på men svært dålig på å ta emot egen kritikk. Burde kanske øves på? Ikke sikkert att din måte er den rette måten før alle?

  • Lilua februar 4, 2013 kl. 11:27 am #

   Kjære Lina, du skjønar vel at det trengst ei motvekt til «perfektheita» som strålar frå så mange hold, og som nettopp hevdar på sitt vis at den er det rette for alle… Ikkje så lett for oss som stadig føler at vi ikkje når opp…. vi treng kanskje eit anna fokus…. du treng jo ikkje ta det som kritikk av dine valg at dinna bloggaren prøve å gi oss litt hjelp til det. EG syns du reagerer på ein spydig måte når du skriv «burde kanskje øves på»…. for du veit så lite om ka som ligg bak det som står her, alle har vi vår eiga historie og forskjellige måtar å reagere på ….

   • Lina februar 4, 2013 kl. 12:38 pm #

    Du har helt rätt! Jag vet inte om det finnes nån bakomliggande historia til noen bloggere.

    Om du leser min kommentar lengre upp så vil du se att jag nämner just dette med «perfektion» å press om å strekke til. Derför gir jag henne ros för hennes post.

    Det jag ikke liker er hennes direkte satir av interiörbloggare. Det går ann å inspirere uten å kritisere andre. Är man bloggere og man går ut med sterke meninger så måste man oxå tåla å få höra det tillbaka. Det tror jag kanske oxå är lite hennes intention med sine poster. När hon får motstånd så svarar hon veldigt spydigt. Dette mente jeg att hun burde öve på. Hun er ikke enig med andre da må hun tåla att andre inte är enig med henne. Man bör leva som man lär : )

   • RenateKaridotter februar 4, 2013 kl. 1:33 pm #

    Ah, satiren er halve moroa. Det er lov å kritisere andre, og det gjelder begge veier. Du kritiserer meg tilbake, sant? Det er en bra ting. Satire er et virkemiddel i humoren, og er kjempefin sjanger å bruke for å ta knekken av seriøsiteten samtidig som man får frem et tyngre budskap. Det er jo da også helt frivillig å lese denne bloggen. Man blir inspirert av forskjellige ting, og provosert av forskjellige ting.

   • Lina februar 4, 2013 kl. 4:30 pm #

    He he.. Dette liker du. Tror mye av meningen med dina blogposter är akkurat det å provocera : ) jag stoppar med å si : grattis du har lyckats med å bli sett av många å helt säkert inspirert många som känner frykt för å inte strekke til å irritert noen. Jag älskar att vi alla e olika men jag hade aldrig försökt å framhäva mig själv med hjälp av å kritisera andra. Men det e jag : ) jag kritiserte ikke deg på måten du lever på derimot syntes jeg ikke att du svarte dine «motståndare» på en «vuxen» måte. Men men lycka till med dina valg.

   • RenateKaridotter februar 4, 2013 kl. 5:11 pm #

    Hehe, du har rett, jeg liker det. Orker ikke å være så voksen og flink og saklig hele tida. Du har jo på et vis fremhevet deg selv her, ved å kritisere meg, men vi to er sånna som kan holde på hele natta. La oss bare gi oss med det!

  • Hønemor februar 4, 2013 kl. 3:14 pm #

   Enig med deg!:)
   Har fem barn, hund, 2 katter, 2 kaniner 5 høner, en undulat…stor hage, men det ser ikke ut som en svinesti fordi. Barna her i huset har sine plikter de også, de må ta sin del av kaka med andre ord, de skal jo ut i verden en dag de også:) Jeg er også så heldig å ha en mann som jeg har hatt i 21 år, han bidrar med glede med på husarbeid, skulle bare mangle forresten. Det er blitt så in å blogge om rot og skitt nå for tiden, og så klappes det. Men den trenden har ikke jeg tenk å følge. Jeg står faktisk opp litt før om morgenen for å steke vafler eller annet godt til barna , men jeg rydder etter meg:)) Mange skylder på barna for å rettferdiggjøre skitten og rotet sitt. Her skal skitten tøy i skittentøykurven og ikke slenges i fra seg der de går og står… alle må både vaske og støvsuge, tar alle i familien sin del av kaka noen min hver dag behøver det ikke å se ut som en svinesti.
   Her er ikke det ikke et feilfritt hus, men et hus fult av både kjærlighet, omsorg for både folk og dyr…og de fins hybelkaniner her også:))

   • Hønemor februar 4, 2013 kl. 3:49 pm #

    Ups…var ikke enig med deg men med: Nina, May, Meg, Conni Johansen,Linepine, Trude, Rune og Mari:))

 131. sosjojuror februar 4, 2013 kl. 10:21 am #

  Hør, hør! Endelig et ærlig bilde av et typisk norsk hjem! 😀 Alt er ikke tipptopp 24/7, om du da ikke bor i en merkelig verden hvor det aldri danner seg støv, eller du går rundt med en OCD som gjør at du aldri forlater leiligheten fordi du alltid må sørge for å tørke støv av bøkene på bokhylla eller potteplantene eller hva søren. Slik er de fleste leiligheter og hus i det ganske land, også de fleste jeg har vært på besøk i de siste årene (min egen er en god del verre).

 132. Lena Sørnes februar 4, 2013 kl. 10:31 am #

  Takk!! 🙂

 133. solfrid februar 4, 2013 kl. 10:32 am #

  Herlig, herlig , herlig:-):-):-) Dette er det beste innlegget på leeeenge. Godt at noen kan vise hvordan det egentlig står til i de fleste norske hjem. Og forresten så er du flott selv om du ikke har sminke og bare en herlig praktisk genser. Du ser naturlig, sunn og snill 🙂

 134. Christian februar 4, 2013 kl. 10:44 am #

  Alltid deilig å se at det ikke er bare hos oss det ser ut som det bor folk! 🙂

  Bare ett bittelite tips angående det med å ikke re opp senga (jeg liker heller ikke å gjøre det):

  Dersom du rer opp senga (i det minste bretter dyna slik at det er tydelig at det ikke ligger noen der) kan du spare røykdykkere for et par uvurderlige sekunder dersom det skulle oppstå en brann! Hvis senga er oppredd ser de kanskje allerede fra døra at det ikke ligger noen der, mens ei rotete seng medfører at de må bruke noen sekunde rpå å gå bort og sjekke. Sekunder som kunne vært brukt til å sjekke neste rom.

  Dette er det eneste argumentet for å re opp senga si jeg noensinne har «kjøpt», og jeg har redd opp senga siden da. (bretter dyna ned på fotenden så den er flat og fin; det tar to sekunder når du likevel skal sette deg opp.)

 135. May februar 4, 2013 kl. 11:11 am #

  Har fått høre mang en gang jeg at huset/stua ,..Ser ut som et utstillingsstue,..men uansett så synes jeg den leiligheta di var rett å slett møkette og latskapen lenge leve ,..og du skriver selv at du støvsuger og vasker vær dag,..hm,..da skulle det vært renere der enn her,..for jeg støvsuger ikke og vasker hver dag og du har desutten tid når ungen sover + ..sjalusi er nå en ting sier nå jeg og du greier heller ikke å svare på tiltale på bloggen ..hvis man ikke kan definere,begrunne og gi svar på tiltale,..da bør man vel tenke seg litt om 2 ganger før man legger ut et slikt innlegg. Og mange interiørblogger som legger ut for visning,inspirasjon er til andre og pynter og rydder litt ekstra,..skjønner du ikke det ,..? Kan jo være rot her å,..men jeg rydder da litt,..før jeg tar bilder og legger de ut,..de fleste som har litt iq skjønner det 😛

  • Lilua februar 4, 2013 kl. 11:35 am #

   Det er stygt å skrive som du gjer her,. skjønar godt at ho ikkje gidd å svare på dette. Hadde du sagt dette til henne face to face? Det ein ikkje kan seie face to face skal ein heller ikkje skrive på ein blogg, det er ikkje folkeskikk. Du treng ikkje sjå på disse bildene hvis du ikkje vil. Interiørbloggar er heilt fint det, og flott hobby for dei som driv med det, men det blir jo veldig einsidig når det berre er fokus på kor fint ein har det. dei beste vennene mine har det tidvis ganske rotete og ikkje særlig oppussa, der føler eg at ein kan slappe av. Deilig!! Der folk har alt på stell blir eg mest litt nervøs for at eg skal kome borti noke. Jaja, kan me ikkje akseptere at me er forskjellige? Eg synes det var godt å få ei motvekt mot alt det perfekte.

  • RenateKaridotter februar 4, 2013 kl. 1:58 pm #

   Hehehe.. Du, det renner på med kommentarer her, det ekke barebare å svare alle som har lyst til å slenge dritt til meg. Fokuserer på annet. Og når babyen sover, er det definitivt ikke husarbeid som står på agendaen, da er det en kopp kaffe og avisa og deilig ting!

 136. Lena februar 4, 2013 kl. 11:17 am #

  Digge d! Fantastisk!

 137. Hege Beathe februar 4, 2013 kl. 11:37 am #

  Elsker at du er så ærlig. Jeg gjorde noe lignende før helgen. Altså postet noen bilder av mitt vakre hjem med alt som hører til av det kataloghjemmene vil kalle for rot. Jeg liker P ha det ryddig, men det er begrenset hva jeg klarer å holde styr på. Så da flyter det over til tider. Koselig det. Viser at det bor folk der 😉

 138. Knut Vårum februar 4, 2013 kl. 11:51 am #

  Genialt 🙂

 139. Ingrid februar 4, 2013 kl. 12:01 pm #

  Stor forskjell på et strøkent hjem og et rotete hjem. Hver sin smak tydeligvis. Dette var bare skittent.. Går fint ann og ha et fint hjem med og rydde litt og litt hver dag, og fortsatt ikke se ut som en kopi fra interiørmagasin. Og ingeriørbloggere blogger utfra interesse og for og inspirere andre, ikke for og fortelle/vise at vi har perfekte hjem…

 140. Mona Christine februar 4, 2013 kl. 12:25 pm #

  Et deilig lite blogginnlegg! Og du er jo helt bedårende selv uten sminke. Men jeg hadde nok fått hetta av ting som lå slengende rundt over alt, selv om jeg hadde bodd i ei gudsforlatt koie helt for meg selv langt inn i svarteste skauen. 😉

 141. Marianne februar 4, 2013 kl. 12:39 pm #

  Faktisk helt fantastisk!!!!

 142. lille nille februar 4, 2013 kl. 12:52 pm #

  har aldri kommentert en blogg, men nå måtte jeg! dette var konge, elsker ærligheten. det er da deilig befriende å vise alle sidene av seg selv, ikke bare glansbildet. selv stoler jeg ikke på plettfrie mennesker som aldri har en rotete pult, eller støv i hylla når du kommer uanmeldt midt i uka.

 143. kirsten februar 4, 2013 kl. 1:19 pm #

  Morro å lese. Du har så rett i alt du skriver.:-D Er godt å se flere har det sånn hjemme.:-)

 144. Christinelovendahl.com februar 4, 2013 kl. 1:22 pm #

  haha. herlig innlegg. synes egentlig du hadde det ganske ryddig og oversiktelig jeg! haha. holdt på snuble i noen sko og gensere som lå i veien til badet idag tidlig. yaaaay. får vel ta å rydde litt. kanskje :p

 145. tonelisekalvo februar 4, 2013 kl. 2:19 pm #

  Hei!

  Jeg tror ikke interiørbloggerne blir så provoserte av innlegget ditt, jeg tror heller de blir litt oppgitt, for jeg kjenner at jeg tar innlegget ditt for mer morsomt enn seriøst? 🙂 Og det er ikke vondt ment, riktig artig var det faktisk! Men for å komme til poenget :p Mange rydder ikke for andres del, men for å ha et vakkert hjem. Har vi det uryddig her hjemme (det kan se voldsomt ut her også altså, så det skal ikke «pyntes på» sånn sett), men når vi har det uryddig blir jeg egentlig litt nedstemt og tenker «slik vil jeg ikke ha det», og da rydder jeg. Har både samboer, (1)barn og hund. Vi rydder alle mann, holdt jeg på å si :p haha. Det er fort gjort å slenge fra seg en strømpebukse, men det er fort gjort og plukke den opp igjen også.Tror du skjønner hvor jeg vil hen 🙂 Men innlegget var artig!

  • RenateKaridotter februar 4, 2013 kl. 2:36 pm #

   Men hvorfor tenker man at «Nei, slik vil jeg ikke ha det?». Det er en ytre påvirkning et sted, det kommer av en grunn. Man trenger ikke å ha selvfølelse bundet opp mot grad av ryddighet, det er det som er poenget. 🙂

   • tonelisekalvo februar 4, 2013 kl. 3:31 pm #

    Jeg vil ikke ha det slik fordi det ser ukoselig ut og fordi jeg er oppvokst i et ryddig hjem 🙂 Man trenger ikke å ha fått alt det pga ytre påvirkninger annet enn «det man er vant til».

   • Anita februar 5, 2013 kl. 10:27 am #

    Hvorfor må det være ytre påvirkning? Jeg blir stresset av rot og skitt. Liker ikke å ha det sånn. Har ingenting med andre å gjøre, jeg blåser i hva andre tenker om hvordan jeg har det. Er evig lei av at folk ber meg slippe opp litt, hvorfor skal jeg det hvis det skaper mer stress for meg? I dette øyeblikk sitter jeg for øvrig med en stor boks iskrem og ser på søpletv, mens jeg skuer utover mitt rene hjem, mens minstemannen min på 7 mnd sover, 3-åringen er i barnehagen (dit vi ikke rakk frem før kl 10.15 fordi vi sov av oss våkenatt nr 100), og 10-åringen er på skolen. Vil bare si at vi som rydder også koser oss. Bare etterpå liksom 🙂

 146. Britt Lundli februar 4, 2013 kl. 2:20 pm #

  Et herlig innlegg..og annerledes….

  Britt

 147. Linda Grethe Johnsen februar 4, 2013 kl. 2:35 pm #

  hybelkaniner er faktisk et sunnhetstegn i et hvert hjem. det viser at det er sirkulasjon i lufta inne, og det vil vi gjerne ha 😉 et flott innlegg av en flott ung dame 😀 her i huset flyter det fort over av alskens ting og tang, hybelkaniner (noen glefser til oss med store tenner! 😛 ), kattehår, rusk og rask fra veden vi fyrer med, smuler, middag under spisebordet, skitne/rene klær slengt fra yttergangen og videre gjennom hele huset osv osv. har for lengst gitt opp å holde huset ryddig og rent til en hver tid. Vil mye heller bruke min dyrebare tid på de jeg bor sammen med og elsker mye mer enn et ryddig hjem ; mine 5 barn, 2 katter og min kjæreste mann 😉 Og de som ikke liker det trenger heller ikke å komme hit…..merkelig nok har vi besøk temmelig ofte 😀 klem fra det kalde nord:-)

  • RenateKaridotter februar 4, 2013 kl. 2:37 pm #

   Deilig! Ingen har dødd av dårlig hygiene enda, altså? 😉

   • Lucky5 februar 4, 2013 kl. 4:20 pm #

    hehe 😉 nei ikke her til lands de siste 150 årene ca…tror jeg 😛 sanitærhygienen er nok det eneste de fleste av oss trenger å ha litt på stell, men støv og rot i resten av huset tror jeg neppe vil skalde noen 😉 har alltid blitt fortalt at unger bør få i seg 2 kg møkk innen de fyller 2 år…skal styrke immunforsvaret 😛 hos oss tror jeg nok minstemann på 4,5 mnd vil få i seg ca 2kg katthårballer før fylte to år! Støvsuging funker fint i ca 3-4 timer 😉 Er for så vidt litt usikker på det som «sitter» borti kroken her…katt, hårball eller hybelkanin? hmmm……litt spenning i hverdagen er bare gøy 😛

 148. Nina februar 4, 2013 kl. 3:21 pm #

  Hahahaha, applaus!!! Nå leser jeg sjeldent blogginnlegg om hverken mote, interiør eller livsstil, antakelig nettopp av de grunnene du poengterer her, men dette er blant de desidert beste blogginnlegget jeg noen gang har sett! Godt å se man ikke er alene om å være drittlei alle disse tilsynelatende «perfekte» livene som får alle andre til å føle seg håpløse og udugelige for ikke å ha overskudd til å være så forbanna plettfri og perfekte hele tiden! Love it, haha! 😀

 149. Ann helen februar 4, 2013 kl. 3:32 pm #

  Helt supert:). Skal man ha et støv og smulefritt hjem MÅ man støvsuger flere ganger om dagen da jo. Hvem har egentlig lyst til det. Det er jo så utrolig kjedelig. Det er jo ingen voksne som ruller rundt på gulvet uansett. Dere som tror dere ikke har smuler på gulvet på kjøkkenet burde vel sjekke litt nærmere;). Et helt erlig innlegg, og det liker vi;)

 150. Trine februar 4, 2013 kl. 3:37 pm #

  Topp innlegg! Når alt kommer til alt, så tenker jeg at i alderdommen vil kose meg med tanken på det fine jeg har gjort, kjærligheten jeg har følt og ikke det som stjeler altfor mye tid i mitt tilfelle; husarbeid. Problemet er at jeg ikke klarer å slappe av før det er perfekt i stue, kjøkken og bad og alt tøy er vasket (skal bare, skal bare) Og midt i all inkonsekvensen, så er det faktisk så rotete i skapene at ting ramler i hodet på meg når jeg åpner dem. ( og for ikke lenge siden prøvde jeg å lade opp pc’n med kontakten til vaffeljernet! ( det er nærliggende å lure på hvorfor vaffeljern og pc står sammen) Så til slutt vil jeg prøve meg på en liten selv- psykoanalyse;
  Det er med meg som med hjemmet mitt, ting ser bra ut på overflaten, men graver du litt dypere så finner du det indre rotet som er grunnen til at uroen når overflaten ( og gjør det overflatiske altfor viktig.

  Takk for påminnelsen, skal tenke tilbake til dette innlegget når «vaskedamen» tar over! ( for Guds skyld, ikke kritikk til renholdsmedarbeidere !!! )

 151. Trude Flan Medalen februar 4, 2013 kl. 3:37 pm #

  Herlig blogg:)
  Det viktigste er at en trives i sitt hjem. Enten det er ryddig og rent eller litt mer rufsete:)

 152. Mona februar 4, 2013 kl. 5:24 pm #

  Dette var skikkelig forfriskende lesning – jeg heier på deg………..og skal følge bloggen din 😀

 153. Linn februar 4, 2013 kl. 5:24 pm #

  Morsomt innlegg, men jeg synes det var ekkelt med smulene og skiten på kjøkkenet.

 154. Victoria februar 4, 2013 kl. 5:26 pm #

  Ikke kall dette et interiør innlegg vær så snill , for det er vell det siste det er! Er ikke en ting i hele leiligheten som tilsier at du bryr deg om hvordan du har det hjemme! Når ble det interresant og lese om rotete og sluskete hjem ?? :/

  • RenateKaridotter februar 4, 2013 kl. 5:37 pm #

   Det har blitt interessant i det siste. Alt i min leilighet tilsier at jeg bryr meg om hvordan jeg har det hjemme – ingen ting tilsier at jeg bryr meg om hvordan du syns jeg har det hjemme.

   Og joa, rotete. Men sluskete? Nei. 🙂

  • Anja Magnussen Schüller februar 4, 2013 kl. 7:50 pm #

   Utifra denne kommentaren din Victoria, så vil jeg tro at det er årsaken til at dette innlegget ble skrevet? Hvis du tar en titt på kommentarene her, så er vi mange som setter pris på at noen tør å være ærlige og som er lei av alle de perfekte som ser ned på andre som ikke er det…

 155. Thomas brutus februar 4, 2013 kl. 5:39 pm #

  det trenkte jeg å se 😀 bra det ikke bare er meg som har det sånn ^^

 156. Bodilla :) februar 4, 2013 kl. 5:59 pm #

  Herlig befriende, Jeg ble såååå glad når jeg så bloggen din 😀 Herlig, det er så godt å se at det er flere som har det som meg 😉 Det gjorde meg godt å lese innlegget dit, ønsker deg og dine en kjempe fin og flott uke 😀

 157. Smygil februar 4, 2013 kl. 6:36 pm #

  Så herlig! Her ser man at det bor folk som bruker tida si på annet enn å ommøblere etter siste trend. Kjenner straks at skuldrene senker seg – det gjør ikke noe at babygymmen ligger utover hele stua og siste maskinvask fortsatt ligger på kjøkkenbordet. Hm, rydde eller ta et glass vin…?

 158. Espen februar 4, 2013 kl. 7:47 pm #

  Takk!

 159. Hobbyvimsa februar 4, 2013 kl. 8:07 pm #

  Vi må alle leve som vi ønsker.Jeg for min del rydder for meg selv og min familie ingen andre..Her er rot og leker på gulvet etter barna dette blir flyttet litt på når bildene blir tatt.Det gjør vi vel alle:)Jeg leser blogger for å bli inspirert……Men da kan vi jo selv velge hvilke blogger vi vil lese,og som passer våre interesser…Linda Hobbyvimsa

 160. Jill februar 4, 2013 kl. 9:09 pm #

 161. Inger februar 4, 2013 kl. 9:33 pm #

  Så realt! Dette er et helt vanlig hjem, sånn har de fleste av oss det. Tøft gjort❤😃

  • RenateKaridotter februar 4, 2013 kl. 9:50 pm #

   Hjertelig takk. Kos dere med den!

 162. Cathy Patty februar 4, 2013 kl. 10:07 pm #

  NAMASTE !! ❤ Tuuuusen hjertelig takk!!! Slikt vil jeg se mer av 🙂

  Goooood rotete klem fra Catty Patty 😉

 163. Anne-Liss februar 4, 2013 kl. 11:33 pm #

  HURRA FOR DET BESTE BLOGGINNLEGGET JEG HAR SETT PÅ LENGE!!!!
  Delt og delt og delt!!! Knallbra!!!

 164. Lindus februar 5, 2013 kl. 1:44 am #

  Nå gliser jeg litt. Beste innlegget her fra Victoria et eller annet.: Hvem liker vel se og lese om andres rot og «et eller annet»? Orker ikke gå oppover igjen hele lista for å finne ut eksakt hva hu skrev, for det er sååååå innmari mange som har skrevet AT DE LIKER DET DI SER. hehehe.. Det er da noen andre glupinger her inne som skylder iq også ser jeg. Dette er morsomt egentlig men for guds skyld. Hvis dere ikke kan komme med noe konstruktivt eller positivt, så drit i å skriv noe. Ikke ødelegg for oss andre som kan sitte med tekoppen og ta fem minutter å kose seg med denne bloggen. Beste bloggen EVER…

 165. Kristine februar 5, 2013 kl. 3:44 am #

  Jeg som trodde at det gkk an å ha det rotete hjemme OG lese ROM123, men her var det mange hissige interiørbloggere gitt! Og ingen av dere har skjønt poenget, og med deres manglende forståelse understreker dere samtidig poenget. På tide å legge fra seg støvkosten og le litt! Ingen kan fortelle meg at ikke alle med små barn i hus har hatt det sånn som dette av og til? Med mindre dere springer etter barnet med lekekassen for å rydde underveis i leken. Jeg har nemlig prøvd det, og det funka dårlig. Det er noe med å nyte livet her og nå, og ikke bare stirre henført på antall likes på den nyoppussede gangen. Livet på internett er ikke det samme. Heldigvis! Så får man heller ta kommentarer som latskap og dårlig hygiene med en klype salt, Renate!

  • RenateKaridotter februar 5, 2013 kl. 8:36 am #

   Deilig svar! Ja, la oss gjøre det. Litt salt gir litt ekstra piff.

 166. Grethe februar 5, 2013 kl. 9:54 am #

  Herlig!! Det var dagens, eller årets humøroppkvikker! Vi mennesker er så redd for hva andre mener, at vi glemmer å leve midt opp i all ryddinga. Ærlighet er en glemt kuriositet, ære være deg for at du minner oss på hvilke prioriteringer man godt kan gjøre 🙂 En nydelig dag ønske deg!

 167. Torill februar 5, 2013 kl. 10:36 am #

  Hehehe, herlig!!! Det flotteste interiør innlegget jeg har lest.. Eller det eneste jeg har orket å lese i gjennom, faktisk!!

 168. LailaU februar 5, 2013 kl. 1:21 pm #

  Minner mye om leiligheten min! Jeg har noenlunde styr på kjøkken og bad, men ingen har noensinne dødd av bøker som ligger litt overalt, støv og smuler under bordet eller fire påbegynte strikketøy i kroken. Vil jeg leve strøkent, eller vil jeg leve som jeg vil? Livet er for kort til å støvsuge og tørke støv daglig – det er jo drita kjedelig. Men ingen skal være redd for å spise på kjøkkenet mitt, selv om det er kattehår på stolene. Tror det var Einstein som sa noe sånt som at skrivebordet ditt gjenspeiler tankene dine. Mitt skrivebord er alltid fullt. Hva skal man da si om folk med tomt skrivebord?

 169. Ingvild februar 5, 2013 kl. 4:07 pm #

  Hehe du er jo bare helt herlig 🙂 Vi mennesker er forskjellige, noen syntes det er helt greit med endel rot rundt seg, jeg syntes ikke det. Det er ikke dermed sagt at huset er strøkent, langt ifra! Men det er jo det som er det fine, du liker rotet, så rot i vei 🙂 Jeg er ikke så glad i rot og bruker derfor heller 15min for å rydde og har det ryddig da 1dag, det liker jeg best. Så får vi være som vi er både vi interiørbloggere og alle andre bloggere 🙂

 170. Marianne februar 5, 2013 kl. 4:40 pm #

  Hurra, hurra, endelig noen som viser et «sant» ansikt. Får nesten krampe av alle disse perfekte bloggene med de perfekte hjem, perfekte «happy» dager hvor alt er på stell til enhver tid, aldri noe stress osv. Mer ekte hjem!!!!!!!

 171. pelle februar 6, 2013 kl. 11:44 am #

  du trenger en vaskebøtte kvinnfolk
  pellekrogstad81@gmail.com

  • RenateKaridotter februar 6, 2013 kl. 1:03 pm #

   Nei takk, har to.

 172. Cecilie Teunissen februar 6, 2013 kl. 1:21 pm #

  TAKK Du er genial!

 173. Jon februar 6, 2013 kl. 2:08 pm #

  Fantastisk! Du må jo være den perfekte kjæreste/kone! Hils til din kjære og gratuler ham!
  Og forresten, om det bildet var deg som hverdagsgrå, tør jeg ikke engang se på bilder av deg som «ganske pen». Kos deg med støvet! 🙂

 174. espen februar 6, 2013 kl. 6:53 pm #

  Hadde heller brukt tiden på å vaske litt istede for å sitte på rompa og skrive blogg!

  • RenateKaridotter februar 6, 2013 kl. 7:23 pm #

   Løp og vask!

   • gunn februar 6, 2013 kl. 7:42 pm #

    hihi… kult svar 😀 😛

 175. christine gustavsen februar 6, 2013 kl. 8:44 pm #

  Du tuller nå? Hus trenger slett ikke se ut som utstillingslokaler.men skitne klær har ingenting på et gulv å gjøre spes ikke på kjøkkenet.og matrester på kjøkkengulvet feies/vaskes opp,hyggelig og lage kaffe til kjæresten men på et slikt soverom hadde jeg ikke fått ned en dråpe,har selv både hund og katt men mitt hus har aldri sett slik ut ikke engang da mine barn var yngre og det ser ut til at du kun har en liten leilighet? uansett,fysh for et grisehjem!

  • RenateKaridotter februar 6, 2013 kl. 8:56 pm #

   Vet du hva, man kan faktisk komme dithen at rot ikke kan påvirke følelsene på en slik måte som de gjør hos deg. Det er ganske deilig.

 176. Mona februar 6, 2013 kl. 10:34 pm #

  Hehe, dette var festlig å lese. Jeg er vokst opp med en mor som klikka i vinkel bare det hadde havnet en hårstrikk på gulvet, og jeg har (takk og lov) ikke blitt sånn. Bli sånn unødvendig stressa æ gett ^^,) Jeg selv er litt sånn tar det seinere. Og har leker både her og der ( barn på 1 år). Og når han tar luren sin så tar jeg meg gjerne en cowboy strekk selv 😀 MEN de fleste som har vært her, har sagt at det er veldig hjemmekoselig her 🙂
  Så bare fortsett og vær deg selv i din herlige komfortsone 🙂

 177. juli februar 6, 2013 kl. 11:15 pm #

  Hohoho jeg syntes det er helt fantastisk at et vanlig hjem kan provosere slik, hvem skulle trodd?! Vi har det slik som deg, og lever helt fint med det. Opplever tidevis, heldigvis ikke ofte, at folk tror at jeg er lat eller ikke har kontroll eller oversikt fordi hjemme mitt ser slik ut. Jeg syntes det er like underlig hver gang. Man må prioritere, rydding er langt ned på lista for min del, blir bare rotete igjen likevel. Og jeg blir alltid litt mistenksom til de som prioriterer rydding og vasking veldig høyt…Men for all del vi må alle gjør det som gjør oss lykkelige. Men jeg tenker ofte at hvis man begynner med rote i hode, kanskje det er lettere å la det på gulvet ligge?

 178. Tor Arne Gundersen februar 2, 2016 kl. 8:37 pm #

  Fantastisk. Bøyer meg i dyp respekt. Tusen takk, bare flere ville gjort som du.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Ærlig hverdagshjem | ~SerendipityCat~ - februar 4, 2013

  […] ble jeg gjort oppmerksom på et morsomt blogginnlegg jeg tenkte å dele med dere, med tittelen Et ærlig interiørinnlegg på bloggen “Det ekke så […]

 2. Grønn av misunnelse!! | Livet i Casa Didriksen - mars 9, 2014

  […] er jeg nå forferdelig sjalu på hun der snuppelurien som har skrevet et aldri så lite innlegg om rotet i leiligheten sin og dermed fått VG på døra, hundretusenvis av lesere og attpåtil tilbud om å komme på God […]

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: