Om meg sjæl

Jeg heter Renate Karidotter (Økland) Podhorny. Jeg er toogtyve. Jeg er gift med en herlig mann. Jeg er mamma til en herlig gutt. Jeg elsker youghurtis og mat. Jeg har en fin hund som ikke er så veldig lydig. Jeg bor i et koselig hus, som jeg bruker litt tid på å innrede, men jeg tar ikke bilder av det når alt er ryddig. Jeg har ikke et kataloghjem. Jeg har madrasser på gulvet foran peisen i stua, og for få knagger i gangen.

320923_10151207732482344_2049830842_n

Jeg er ganske vanlig. Jeg er original på noen områder, ordinær på andre og rævva på en del også. Jeg syns det er helt greit. Jeg er ganske god til å skrive låter, og jeg er ganske pen. Jeg har en ganske fin kropp, og jeg er helt grei som kjæreste. Jeg er sånn passe god på å ta initiativ, jeg er ganske emosjonell av meg og jeg liker ikke å bli oversett. Jeg har under trehundre venner på facebook. Noen ganger spiser jeg helfabrikata til middag, noen ganger lager jeg alt fra bunnen av. Stort sett blir det litt av begge deler.

Jeg har sterke meninger om saker og ting, og jeg har vært ganske tvangspreget og perfeksjonistisk. Det ekke særlig bra, så det har jeg slutta med. Nå er jeg bra nok. Og tingene jeg gjør er bra nok. Jeg har lært meg at det ekke så farlig med veldig mange ting.

Jeg trener ikke aktivt, og jeg gidder ikke alltid å gjøre husarbeid. Jeg lager god mat, og jeg er veldig glad i å være ute. Jeg er mamma til en  baby, og jeg syns det er veldig fint, samtidig som det er slitsomt. Jeg går tur med hunden min hver dag. Jeg klikker i vinkel over grammatiske feil, andres eller egne.

Jeg veier kanskje 65 kiloer, og jeg er 174 høy. Hvorfor deler jeg det? Jo, fordi det er en helt vanlig, fullstendig akseptabel vekt. Jeg skal ikke bli tynnere. Jeg skal ikke slanke meg eller gå opp. Jeg skal ikke være vektfokusert på annet enn at dette er bra, sånn at denne verden får en blogg hvor det står at det er sånn også. Man må ikke være stressa over vekt. Man må simpelthen bare balansere matinntak og energibruk, sier jeg som har hatt et tvangspreget spisemønster over mange år. Det går an å lære, med andre ord. Hurra.

Når jeg tar bilder så har jeg ofte blitz på, og da blir man bleik. Det syns jeg er greit. Jeg blir sur av orddelingsfeil og glad av nybakte boller. Jeg har to store tatoveringer – den ene er helt formidabel, den andre er ikke like bra, men den er kul den også. Hunden min sover i senga. Noen ganger har jeg ikke grønnsaker på brødskiva fordi jeg ikke gidder å skjære opp paprika.

IMG_0437

Hvis jeg får til noe skikkelig bra, så skryter jeg av det og vil gjerne at andre skal se det. Når jeg virkelig prøver på å få til noe som jeg ikke er så veldig god på til å bli skikkelig bra, og ikke får det til, så skylder jeg på andre ting som tid, dårlig utgangspunkt, lite øvelse og slikt. Når jeg overhodet ikke får til noe som jeg vet at jeg kan innmari godt, da ler jeg hjertelig. Alle disse tingene gjør jeg fordi jeg er menneskelig. Til slutt vil jeg si at jeg skulle ønske jeg var i besittelsen av evnen til å sette meg ned å holde munn.

Kontakt meg? Bring it.

renate.oekland@hotmail.com

Reklame

27 kommentarar til “Om meg sjæl”

 1. marina januar 29, 2013 kl. 10:09 pm #

  vettu ka?! Må bare sei det! I LIKE YOU! 😉 sånn på skikkelig facebook språk. Stå på. Hærlig med nokon som og syns at, vettu ka,eg e den eg e,å da e godt nok!!

  • Jan Arild februar 2, 2013 kl. 2:57 pm #

   Dette var bra. Liker deg allerede.

 2. Irene februar 2, 2013 kl. 8:26 pm #

  Fantastisk blogg ! Jeg har kost meg masse her idag og kommer garantert tilbake.

 3. vivian sundli tømmerås februar 3, 2013 kl. 2:55 pm #

  Rååååkul blogg ..LIKER…kos deg i «rotet» Tjo hei 🙂 Måtte reklamere for bloggen din på min side…arti 🙂 ta ein titt på min en gang du har tid…. https://www.facebook.com/VivisBlogg?ref=stream

 4. Marie februar 3, 2013 kl. 9:02 pm #

  Nå har jeg også lest bloggen din, å vet du hva?? 😀 du har rett i mye og er faktisk ganske kul 😉 Blir å lese videre – heiaheia! 🙂

 5. Lene februar 3, 2013 kl. 9:11 pm #

  Som de andre skriver ovenfor her, eg like deg eg!! Du er dødsens ærlig, og tenker mye som eg tenker!! Her må eg innom fler ganger 🙂
  Takk for noen morsomme innlegg!!

 6. malin februar 3, 2013 kl. 11:52 pm #

  For et hærlig vesen!! 😀 beste jeg har lest på lenge!

 7. Lilua februar 4, 2013 kl. 12:07 am #

  Takk for bra innlegg

 8. Ida februar 4, 2013 kl. 4:46 pm #

  Takk for at du normaliserer det å være menneskelig, på en artig måte! Får meg til å slappe av og senke skuldra 🙂

 9. Hanne februar 5, 2013 kl. 1:40 am #

  Så befriende og lese noen som sier d som det er::))er selv småbarnsmor,det er ikke bestandig bare en fryd. Og det bør være lov til å si det. Man har ikke bestandig tid til alt,da må det prioriteres,vask eller kos?;)kos deg med livet og takk for at du deler!ynskyld på forhånd for skrivefeil av alle slag;)hilsen semifysletikern:)

 10. Animasical februar 5, 2013 kl. 9:34 am #

  Dagens latterkrampe, herlig presentasjon!

 11. Lorgan februar 5, 2013 kl. 9:51 am #

  Tja, ta et skritt tilbake og se på det store bildet; du er 22 og skriver på internett om deg selv. Det er `meg meg meg` hele veien. Du er ikke 15 lenger selv om det kanskje føles sånn, på tide å bli voksen. Min ærlige mening; dette er uinteressant tullball, det er da vel ingen som bryr seg om hva du gjør eller liker.

  • RenateKaridotter februar 5, 2013 kl. 9:54 am #

   Og du går inn på siden «Om meg sjæl» og anklager meg for å skrive om meg sjæl. Humrehumre.

  • Irene februar 5, 2013 kl. 11:17 am #

   Men det vi bryr oss om er måten hun skriver på! Hun ordlegger seg morsomt og gjør det artig å lese om dagliglivets store og små gleder . Hilsen ei som er gammel nok til å være mora hennes 🙂

  • Stangel februar 6, 2013 kl. 12:09 pm #

   Ja, her traff du spikeren på hodet.
   Slike blogger viser hvor ufattelig selvsentrerte, overfladiske og regelrette dumme kvinnelige bloggere har en tendens til å være.
   Skal vise hvor spesiell man er ved å være hverdagslig og å tørre å vise hvilke selvpålagte idiotnevroser de har eller har hatt. Det er ingen som påstår at alle skal være perfekte, men det betyr ikke at vi vil se skitten deres. Det finnes en gyllen middelvei.

   «Se på meg. Jeg er en sterk kvinne fordi jeg har klart å overse disse idiotiske kravene som ingen andre enn overfladiske kvinner tar på alvor til å begynne med!»

   Det er morsomt hvordan dagens kvinner skaper en illusjon om at det finnes krav om å være perfekt, selv om dette kun er noe kvinner har funnet på, og som de prøver å bekjempe med alle midler. Snakker om å være selvdestruktiv.

   • RenateKaridotter februar 6, 2013 kl. 1:04 pm #

    Jeeze.. artig at dere er her inne å spyr ut deres deilig meninger.

   • Signe. februar 6, 2013 kl. 8:50 pm #

    Plis ikke begynn med «dagens kvinner» og deres «selvpålagte idiotnevroser»bare fordi du har lest en blogg da. Det blir litt pinlig.

    Synes bloggen er flott jeg 🙂

 12. unn februar 5, 2013 kl. 11:16 am #

  Du er klok 🙂
  Det er ingen (hvis det ikke er allergi da) som tar skade av litt rot og støv. Mine 3 barn er voksne nå og har klart seg helt fint 🙂
  Jeg hadde sluttet å lese blogger fordi jeg synes mange er mer eller mindre like, men din skal jeg jammen følge med på 🙂
  Ønsker deg og din lille familie alt godt 🙂

 13. Jon februar 5, 2013 kl. 11:17 am #

  Har forvillet meg inn på mange blogger, men dette er den første jeg faktisk har likt! Om det er fordi du er morsom, eller fordi du har lik pysj-bukse som meg, vites ikke. Sikkert en god blanding:-)

 14. Tina Spetz februar 5, 2013 kl. 11:38 am #

  Dette er rett og slett den morsomste bloggen jeg har lest! Fantastisk!!! 🙂

 15. Fysiker februar 5, 2013 kl. 5:03 pm #

  Å, for en herlig blogg du har! Jeg er fan, og du er herved bokmerket i nettleseren min 🙂

 16. Ellen februar 5, 2013 kl. 6:23 pm #

  Du har jammen kommet langt til å være så ung! Det tok meg mange år, masse dårlig samvittighet og en bråstopp i en murvegg å komme dit du er nå, Selv prøvde jeg å ha fire barn under 8 år, jobbe 100% i helsevesenet og ta videreutdanning på høgskole samtidig som min ingeniørmann helt sluttet å virke… Det var min SVIGERMOR som sa til meg at man kommer langt med en støvsuger og en skål med grønnsåpe under trappa. 😉 Jeg gratulerer deg! Håper du fortsetter å leve livet ditt slik du ønsker, og velsigne deg for at du publiserer rotet og støvet på vegne av så veldig mange andre!

 17. Christine februar 5, 2013 kl. 10:24 pm #

  Første blogger som har fått meg til å føle meg normal!:) og at det er helt ok! Fortsett sånn!;)

 18. EventyrEirin februar 6, 2013 kl. 6:12 pm #

  Hurra for deg!

 19. Thrine Løvland februar 6, 2013 kl. 8:38 pm #

  Helt fantastisk blogg! Føler meg helt lik deg, og jeg skryter av det til alle, hvor uhøytidelig jeg er! Har aldri lest slike rosa-blogg dritt preik, men denne var veldig festlig! Skrev noen få blogg innlegg i samme stil for noen år siden, og moret meg veldig med det selv. Stå på, dette trenger norske kvinner!

 20. Idol-Renate februar 6, 2013 kl. 11:46 pm #

  Det skrives «tatoveringer» ikke «tattoveringer». Klikk i vinkel.

  • RenateKaridotter februar 7, 2013 kl. 1:07 am #

   13 graders vinkelklikk gjennomført. Oppretting pågår.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: