Spennende ting som man ikke kan noe om

6 Feb

Ohlala – her skjer det saker og ting i kulissene, dere!

«Det ekke så farlig» skal ta et nytt steg, for nå har jeg satt et kløktig datahode på saken for å flytte bloggisen over til en plass med sitt eget vesle domene. Det gir meg litt større frihet, og antakeligvis litt mer hodebry. Nå prekær vi!

Om et par dager er vi altså oppe og går (forhåpentligvis), men det vil ikke ha noen praktisk innvirkning for dere – her er det bare jeg som skal klø meg i hue, sukke oppgitt og ringe en venn – dere skal få forsette med skuldersenkning og latter og slike fine ting i prosessen.

Det bli et intervju med NRK Ukeslutt mot slutten av uka (nææ-æ, mot slutten av uka, altså?), og så vil jeg bare oppklare til dere som har spurt hvorfor jeg sånn litt vel arrogant har kommentert i mitt eget kommentarfelt at jeg har «hatt vett til å takke nei til God Morgen Norge» – jeg har altså influensa. Det er stas å bli oppringt på den måten, men den største seieren lå i det at jeg takka nei. Jeg var nødt til å tenke meg litt om – hva er viktig nå? Å være tvkjendis i fire minutter, eller å ta vare på meg selv og min lille familie? Det var ikke så enkelt å si nei, men det føltes veldig godt, veldig riktig. Jeg har alltid tenkt at om slike tilbud dukker opp, ja da finner man det i seg å dra. Og det gjør man sikkert også om man virkelig vil, så konklusjonen blir at jeg ikke egentlig hadde så lyst. Og det, det imponerte meg litt. Jeg har kommet dit hvor det ikke er så farlig for min del å stille opp i et av Norges mest sette TVprogrammer, og det er et formidabelt steg i riktig retning. Sjansen går fra meg, og det er helt i orden denne gangen. Jeg må ikke stille, jeg behøver ikke den oppmerksomheten, jeg føler ikke at jeg går glipp av noe viktig – det er en herlig følelse, totalt smud McSmudface – altså veldig bra. Jeg har kommet litt lenger på vei i min egen filosofi med dette i dag, og har kost meg med tanken «Jeg behøver ikke drive rovdrift på meg sjæl for å være litt på TV. Alt jeg trenger har jeg her i hjemmet mitt.» Lille ErteVenn hoster og sutrer litt, bjørnen min er like sjuk som jeg, og  det er her jeg trengs og trenger å være i dag. Og i morgen. Og sannsynligvis på fredag også.

Altså er årets influensa over oss, så her er vi tett om kapp, sover på skift og går inn for å være premiumkonsumenter av youghurtis for en stakket stund. I dag har jeg til og med gjort et intervju i all min influensaprakt – da journalisten dukket opp en time før avtalt var det i alle fall ingen filter på plass mellom virkelighet og tilgjorthet, så jeg stilte opp i pysj og tøfler i mitt rotehus med latterkrampe og snørr.

Har tenkt på å bare nevne at om noen av dere har lyst til å dele bilde av hverdagshjemmet deres med meg og oss andre, så vil jeg veldig gjerne se. Jeg så VG hadde gjort det samme, og ble helt varm i sjela av alle de fine hjemmene (..og ikke fullt så fine hjemmene, hybelgutta!), og dere skal vite at jeg oppfordrer dere alle til å blogge om, sende inn eller bare nyte selv, deres egne hjem. Så kom igjen, slipp oss inn. Send inn til meg, renate.oekland@hotmail.com. Heiaheia! La nå for all del den laidbacke filosofien få inntog i andre deler av livet også – særlig når det gjelder trening, utseende og kosthold – der kjøres det hardt på med det samme presset. Spis en sjokkis, gå en tur. Glad, frisk (sånn stort sett, i alle fall) og passe sunn i et hyggelig hjem, det må være målet. Alt med måte.

Ryddingen må ikke overta hjemmets funksjon, det samme gjelder for rotet. Og det å ha dårlig samvittighet for en skippa treningsøkt, en full kjøkkenbenk eller den gode sjokoladen du spiste i stad, det er bare bortkasta. Ha heller dårlig samvittighet for at du ikke har gitt kjæresten din en lang og varm klem, og gå klem litt. Hurra!

Med det sier jeg takk for i kveld – må fange hunden som har stikki av med tøffelen min (jada, sånn går’e når man ikke får gått lange nok turer under sykdommens uknuselige unnskyldningsparaply.)

 

Bilde

Bob tar livet med knusende ro og gjør akkurat det han har lyst til – være seg tøffelstjeling eller en lur. Inspirerende.

 

Dere er flotte folk, altså.

Reklame

8 kommentarar til “Spennende ting som man ikke kan noe om”

 1. Merete Nilssen februar 6, 2013 kl. 7:58 pm #

  Fantastisk. Utrolig glad jeg fant «deg» i en dritt uke men nedskjæringer i barnehagesektoren, formen synker, og verden er no blæh. Så bare renner det inn med humor og glede. I et hjem som mitt. Ja til legobygging, nei til rydding.
  Klem

  • RenateKaridotter februar 7, 2013 kl. 1:39 am #

   Lego! En av mine favorittsysler. Gleder meg til Ertulf blir stor nok til å bygge lego med oss voksne. God bedring!

 2. Elisabeth, Innerst i veien februar 6, 2013 kl. 10:15 pm #

  Jeg har blogga mye rot. Her for eksempel: http://innerstiveien.blogspot.no/2010/04/pa-roteloftet.html og her også http://innerstiveien.blogspot.no/2009/12/vart-private-rot.html

  God bedring!

 3. Livet i Casa Didriksen februar 6, 2013 kl. 10:32 pm #

  Hei du.
  Du skriver morsomt!! Jeg har nevnt deg i et innlegg i dag, men siden du skriver i den sjangeren som du gjør så satser jeg hardt på at du ser ironien 🙂 🙂 Riktig, riktig god bedring av influensaen, den var her før jul og det var IKKE morsomt i det hele tatt.

  • RenateKaridotter februar 7, 2013 kl. 1:38 am #

   Fikk meg en latter nu, ja! Takk så meget, og lykke til med millionene.

 4. pappahjerte februar 7, 2013 kl. 8:50 am #

  Skal ærlig innrømme at hvis GMN hadde ringt, så hadde jeg nok stilt selv med kolikk, brokk, lungeemfysem og kolera, men massiv respekt til deg for å sette helse og familie først 🙂

  • RenateKaridotter februar 7, 2013 kl. 2:10 pm #

   Jo takk du, er litt sånn over middels imponert sjæl. Lungeemfysem hihihihi. En pakke paracet og klar for studio!

Trackbacks/Pingbacks

 1. Grønn av misunnelse!! | Livet i Casa Didriksen - mars 9, 2014

  […] tilbud om å komme på God Morgen Norge. Jeg er ikke bedre enn at jeg finner det passende at hun har fått influensa slik at hun ikke kunne stille… Berømt over natta for å skrive om sitt eget rot.. Det som […]

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: